Gast schreef:Iemand toevallig antwoord op deze vragen?:
Wat veroorzaakte de immigratie en bevolkingskolonisering van en door Russische
boeren naar en in Centraal-Azië?
de bevolkingskolonisatie gebeurde door verschillende golfbewegingen. de eerste golf situeren we in de maart van eht jaar 1861. Het lijfeigenschap (dat ongeveer een derde van de russische bevolking omvatte) werd afgechaft waar door een heel deel van de bevolking mobiel werd en naar Centraal Azie trok.
Een tweede golf had een grotere impact en speelde zich af in 1892. In dat jaar was er een grote hongersnood. Daarenboven was er ooke en tyfusuitbraak.de russische regering reageerde daarop met het systematisch exporteren van de massa.
Een derde golf deed zich voor in 1907. Na de oprichting van de parlementaire staat in 1905 besliste de overheid de migratie aan te wakkeren door goedkope grond en leningen te verschaffen. De achterliggende bedoeling hiervan was het verwerven van meer controle over de grensgebieden. Deze stromingen zorgden dus voor een toename van russische kolonisten. We moeten deze bevolkingsgroep niet zien als dezelfde russiche kolonisten zich tijdelijk vestigden in de woonkolonies, maar als boeren die weinig verschilde met de inheemse boeren
De immigratie zorgde voor een enorme toeneming van Russiche kolonisten in Centraal Azie en zal in sommige steden soms 2/3 van de bevolking uitmaken (demografische veranderig)
Ook een fysieke transformatie vond plaats. Het gebied dat grotendeels bestond uit steppe en weinig nederzettingen zal door de bevolkingstoename veranderen in een gebied met veel steden bestaande uit Russische architectuur en levenswijze.
en
Wat waren de rol en het effect van het katoen in Centraal-Azië en de Russische
imperiale ruimte?
Katoen was het voornaamste exportproduct van Centraal azie naar Rusland. De textielindustrie bloeide in Moskou (en nog ergens) en was gelijkaardig aan Manchester en gent. Om niet afhankelijk te zijn van de Europese grondstoffen, had Rusland nood aan een eigen katoenproductie. Door de aanleg van de spoorwegen werd het proces aanzienlijk gemakkelijker van 1870. We zien ook dat door de aanleg veel meer oppervlakte van het gebruikte areaal besteed werd aan katoenplantages.
Dat brengt ons bij het effect. Door juist veel meer katoen te produceren kwam er mindere aandacht aan voedselproducten zoals graan. Ook bestonden de werkkrachten niet uit slaven maar kleine boeren. Wanneer de prijzen zullen dalen zullen er problemen ontstaan omdat de boeren hun schulden niet meer konden afbetalen. op die manier kwamen ze in de schuldslavernij terecht.
Alvast bedankt als iemand kan helpen!
Gast schreef:Is er iemand die mij kan uitleggen wat Burbank & Cooper bedoelen met 'repertoires of power'?
Bedankt!
Gast schreef:kan iemand mij uitleg geven over het verschil tussen kolonialisme en imperialisme?
Dank!
Gast schreef:Gast schreef:kan iemand mij uitleg geven over het verschil tussen kolonialisme en imperialisme?
Dank!
Naar mijn mening ligt het verschil vooral in het feit dat men aan imperialisme doet om de macht van het land op wereldniveau te vergroten. Daarnaast kan imperialisme ook gewoon beteken dat het land gecontroleerd wordt door de imperialistische macht (zonder militairen zelfs mogelijks, misschien financiële controle), terwijl de kolonialisme impliceert dat er nederzettingen aanwezig zijn van de kolonisator. Al bij al vrij verwarrende begrippen.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast