Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


15/05: Lezing: Hoe we zelf het nieuws kunnen veranderen

Valentine
Berichten: 9
Lid geworden op: 10 Mar 2017, 16:22
Locatie: Veel plaatsen tegelijkertijd

15/05: Lezing: Hoe we zelf het nieuws kunnen veranderen

Berichtdoor Valentine » 07 Mei 2017, 11:13

Beste leden, ereleden en geïnteresseerden,

De laatste lezing van dit academiejaar staat voor de deur! In tijden waar "fake news" wel eens het woord van 2017 zou kunnen worden en we up-to-date blijven over wat er in de wereld gebeurt via Facebook, stellen velen zich de vraag hoe we met deze veranderingen moeten omgaan. Laat dus op 15 mei die boeken anderhalf uurtje achterwege en kom om 19u30 in auditorium C van de Blandijn luisteren naar Steve Paulussen's visie over de invloed van sociale media op de journalistiek en op ons nieuwsgebruik.

De spreker, Steve Paulussen, doctoreerde in 2004 aan de Universiteit Gent met een studie over de impact van het internet op de journalistiek. Hij gaf deeltijds les in de journalistiek aan de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel. Heden ten dage is hij docent in media en journalistiek en onderzoeker voor de vakgroep Media, Beleid en Cultuur aan de Universiteit Antwerpen. Hij publiceerde reeds verschillende werken over de relatie tussen journalistiek en nieuwe media waaronder in co-auteurschap "Participatory Journalism: Guarding Open Gates at Online Newspapers".

De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn ten eerste de relatie tussen mainstream media en nieuwe media. Vervolgens gaan we in op de mogelijkheden die wij als gebruiker hebben om een rol te spelen bij het bepalen van welk nieuws gedeeld en gewaardeerd wordt. Ten laatste zullen we stilstaan bij de vraag hoe we bewuster kunnen omgaan met media door onder andere het samenstellen van een evenwichtiger nieuwsdieet.

Tot dan!

Jullie debatverantwoordelijke,
Valentine Delrue
“My tastes are simple: I am easily satisfied with the best.”
― Winston S. Churchill

Terug naar “2016-2017”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron