Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


15/11: VGK Cultuur goes Plateau films: L'atlante

Shari
Gebruikersavatar
V.G.K. Vieze Vice
Berichten: 179
Lid geworden op: 28 Dec 2015, 19:11
Locatie: Diksmuide

15/11: VGK Cultuur goes Plateau films: L'atlante

Berichtdoor Shari » 07 Nov 2016, 12:53

Latalante.jpg


Na het filmfest willen we jullie nog eens op een film trakteren. Dit keer gaan we de klassieke toer op en gaan we met plateau films naar L'atlante in het KASK. Dit voor de spotprijs van € 3! Alle filmliefhebbers zijn meer dan welkom maar inschrijven is VERPLICHT. Dit kan door een mailtje te sturen naar cultuur@vgkgent.be of door een bezoekje te brengen aan de kelder tussen 11 en 16 u. Afspraak om 20u aan de Trabla!

Nog eens de praktische informatie op een rijtje:
- prijs: € 3
- inschrijven is verplicht!
- afspraak om 20u aan onze geliefde Trabla

"Jean Vigo, Frankrijk, 1934, zwart-wit, 89' met Michel Simon, Dita Parlo, Jean Dasté
Zelden heeft een cineast met een zo beperkt oeuvre zo een grote invloed gehad op de filmgeschiedenis als Jean Vigo. Na enkele anarcho-filmische experimenten waaronder het door de Franse censuur verboden Zéro de conduite (1933) maakte Vigo L'Atalante, zijn eerste en meteen ook laatste langspeelfilm. L'Atalante, dat een eenvoudig liefdesverhaal vertelt van een jonge vrouw en een schipper, wordt vandaag gezien als een voorloper en
inspiratiebron voor latere stromingen zoals het Franse poëtisch-realisme in de jaren 1930, het (Italiaanse) neorealisme na de Tweede Wereldoorlog en filmvernieuwingen zoals de Nouvelle Vague in de jaren 1950 en 1960. Voor Vigo en zijn team (waaronder cameraman Boris Kaufman, jongere broer van Sovjetcineast Dziga Vertov) was de productie van L'Atalante echter een calvarieberg. Producent Gaumont, die vreesde dat de film een commerciële flop zou worden, nam L'Atalante uit handen van Vigo, kortte de film in met een half uur, en voorzag het project van een nieuwe titel, Le Chaland qui passe (verwijzend naar een populair lied dat ook in de film werd gemonteerd). Vigo overleed kort na de release op 29-jarige leeftijd. (DB)"
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." -Jimi Hendrix

Terug naar “2016-2017”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron