Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Verbintenissenrecht

DJ Andy
Gebruikersavatar
V.G.K. Kinky Quaestor
Berichten: 165
Lid geworden op: 28 Jun 2016, 23:04

Verbintenissenrecht

Berichtdoor DJ Andy » 11 Okt 2016, 22:04

In deze cursus wordt voortgebouwd op Inleiding tot het privaatrecht, zodat de student zich de diverse basisconcepten en regels van het contracten- en algemeen verbintenissenrecht verder eigen maakt en verdiept. De buitencontractuele aansprakelijkheid (die in het tweede semester wordt behandeld) komt slechts aan bod waar nodig om de rechtspositie van een contractpartij te begrijpen.
In dit vak worden het begrip verbintenis en de afdwingbaarheid ervan, evenals de verschillende modaliteiten van verbintenissen (voorwaarde, tijdsbepaling, pluraliteit van schuldenaars, …) behandeld. Centraal staat het contractenrecht. Na een uitgebreide bespreking van de beginselen van contractenrecht, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende stadia van een contract: de totstandkoming, de uitvoering en de uitdoving van contracten. De interpretatie en de derdenwerking van een overeenkomst krijgen evenzeer bijzondere aandacht.
Een aantal bijzondere regelen in verband met de vorming van en gevolgen van contracten met consumenten worden beknopt behandeld, evenals de hoofdlijnen van de regelingen betreffende elektronisch contracteren. Verder volgt een kort overzicht van de verbintenis uit andere bronnen dan het contract (quasi-contracten, vertrouwen en eenzijdige wilsuiting), met uitzondering van de onrechtmatige daad. Tevens worden de betaling, de verjaring en de andere belangrijke vormen van uitdoving van de verbintenis behandeld. Ten slotte wordt het bewijs van rechtshandelingen besproken, met inbegrip van moderne bewijstechnieken.

Examen
Schriftelijk examen dat bestaat uit vragen die peilen naar kennis, begrip, toepassing en synthese met het doel om de kennis en het begrip van het algemeen verbintenissenrecht te beoordelen, alsook de mogelijkheid om het op werkelijke gevallen toe te passen.
"I drink and I know things" Tyrion Lannister

Terug naar “Minor Recht”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron