Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Antieke retoriek

DJ Andy
Gebruikersavatar
V.G.K. Kinky Quaestor
Berichten: 165
Lid geworden op: 28 Jun 2016, 23:04

Antieke retoriek

Berichtdoor DJ Andy » 11 Okt 2016, 21:40

Dit vak geeft kennis van en inzicht in de geschiedenis en de werking van de antieke retorica (tekstgenese, stilistiek, argumentatie), retorische analyse van antieke teksten en de postklassieke ontwikkeling van de retorica. Er zijn ook toepassingen voorzien van retorische theorieën op niet-klassieke teksten, zoals moderne speeches (van vb. Obama). Volgende onderwerpen komen aan bod: De geschiedenis van de antieke retorica van de sofisten tot de laat-antieke schoolhandboeken; de werking van de antieke retorica als tekstproductie- en tekstanalysesysteem; de antieke stilistiek; de antieke informele logica; drogredeneringen; de retorische textuur van literatuur; antieke retorische technieken in moderne speeches.

Examen
Een schriftelijk examen dat bestaat uit een overzichtsvraag (inzichtelijke synthese), een aantal definities en technische termen, concrete toepassing van de verworven inzichten (in de lijn van toepassingen en analyses in de les).
"I drink and I know things" Tyrion Lannister

Terug naar “Minor De Klassieke Traditie”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron