Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Overzicht van de beeldende kunst II

DJ Andy
Gebruikersavatar
V.G.K. Kinky Quaestor
Berichten: 165
Lid geworden op: 28 Jun 2016, 23:04

Overzicht van de beeldende kunst II

Berichtdoor DJ Andy » 11 Okt 2016, 21:11

Dit is een opvolger van beeldende kunst I, startend vanaf de Franse revolutie tot nu. Dit op basis van stijlstromingen waarvan de voornaamste kenmerken, kunstenaars en kunstwerken worden besproken. Aandacht gaat ook uit naar de ontstaanscontext en receptie van kunstwerken. Tevens behandelt de cursus de belangrijkste theoretische kwesties en debatten, die gepaard gingen bij de ontwikkeling van de kunst sedert de late achttiende eeuw. Deze lessen bestaan zowel uit hoor- als werkcolleges. De werkcolleges zijn geleide oefeningen waarbij de studenten een discussie starten op basis van korte contemporaine teksten. Soms zijn er ook een aantal verplicht te bezoeken tentoonstellingen. Daarnaast moeten de studenten ook leesopdrachten maken en kunnen ze ook individueel tentoonstellingen of museumcollecties bezoeken die in verband staan met de inhoud van dit vak. (begeleide zelfstudie).

Examen
Schriftelijk examen met inzichts-, kennis- en beeldvragen waarbij gepeild wordt naar de inzichtelijke verwerking en de kennis van de leerstof, en de zelfstandige toepassing hiervan. Net zoals bij Beeldende Kunst I is hier enig encyclopedische kennis vereist, gecombineerd met enkele inzichten die moeten gehaald worden uit de lessen.
"I drink and I know things" Tyrion Lannister

Shari
Gebruikersavatar
V.G.K. Vieze Vice
Berichten: 179
Lid geworden op: 28 Dec 2015, 19:11
Locatie: Diksmuide

Re: Overzicht van de beeldende kunst II

Berichtdoor Shari » 26 Jun 2019, 20:21

Examenvragen 1e zit, AJ 2017-2018
-In de 19e en 20ste eeuw gebeurden er heel wat evoluties op technologisch, maatschappelijk, politiek en industrieel vlak. Motiveer aan de hand van 5 kunstwerken (naam kunstenaar +titel). Er moeten er minstens 2 uit de 19e en 2 uit de 20ste eeuw zijn. Leg vormelijk plus inhoudelijk uit.
- Geef de gelijkenissen en verschillen tussen een werk van Géricault en Herman Nitsch
- Termen (termen kunnen werken, personen en begrippen zijn. In het eerste kenmerk moet je situeren in tijd, locatie en stroming en dan nog 3 andere kenmerken (kan stylistisch zijn of een voorbeeld dat je uitwerkt van een kunstwerk): Caroline Scheeman, I stand op, photographic turn
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." -Jimi Hendrix


Terug naar “Minor Kunstwetenschappen”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron