Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Onderzoeksseminaire economie, ecologie en demografie

Matthis
Gebruikersavatar
Berichten: 4224
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 14:47
Locatie: Secretarisdorp

Onderzoeksseminaire economie, ecologie en demografie

Berichtdoor Matthis » 07 Okt 2015, 13:55

Dit onderzoeksseminarie wordt gedoceerd door professor T. Lambrecht en professor E. Thoen , en heeft tot doel de studenten te helpen bij een kritische analyse van bronnen en literatuur in verband met de milieugeschiedenis, rurale geschiedenis, inclusief de historische demografie.
Dit academiejaar ligt de focus in het onderzoekseminarie op de structuur van het platteland in Vlaanderen van de middeleeuwen tot de 19de eeuw met de nadruk op de structuur van de arbeid, Vooral loonarbeid en genderverschillen zullen worden bestudeerd en dit ten dele op basis van primaire bronnen. Op grond daarvan dienen de deelnemers aan het seminarie een onderzoekspaper voor te bereiden. Deze paper wordt in fasen gepresenteerd en in de groep besproken. Het thema kan ten dele worden afgebakend in functie van de masterscriptie. 50% van de punten kan je verdienen doorheen het jaar: er is een maandelijkse evaluatie gebaseerd op de interactieve medewerking tijdens de lessen en de presentatie van de vorderingen aan de onderzoekspaper. De andere 50% van de punten kunnen verdiend worden op het mondelinge examen, hier moeten leerlingen hun onderzoekspaper verdedigen en wordt hun opgedane kennis mondeling getest.
"We want our sound to go into the soul of the audience, and see if it can awaken some little thing in their minds... 'Cause there are so many sleeping people." - Jimi Hendrix

Terug naar “Onderzoeksseminaries”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron