Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Onderzoeksseminarie middeleeuwse geschiedenis

Matthis
Gebruikersavatar
Berichten: 4224
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 14:47
Locatie: Secretarisdorp

Onderzoeksseminarie middeleeuwse geschiedenis

Berichtdoor Matthis » 07 Okt 2015, 13:45

In dit opleidingsonderdeel worden de studenten getraind in het zelfstandig doorgronden van de grote, actuele onderzoeksproblematieken uit de politiek-institutionele, sociaal-economische en culturele geschiedenis van de Middeleeuwen en in het opzetten en uitvoeren van innoverend onderzoek op deze terreinen. Jaarlijks variëren de onderzoeksseminaries, waarin een aantal grote debatten uit de mediëvistiek worden bestudeerd en geanalyseerd via casestudies op basis van concreet bronnenmateriaal. Het belang van interdisciplinariteit wordt sterk in de verf gezet. Voor het academiejaar 2014-2015 staan twee thema’s op het programma die elk de helft van de lessenreeks beslaan. Het eerste thema betreft de perceptie en performance van sociale identiteit in de hoge middeleeuwen, dit onderdeel wordt gedoceerd door professor Deploige. Het tweede thema is de Noordelijke renaissance in de Bourgondische Nederlanden met nadruk op de economische factoren, sociaal-politieke context en materiële aspecten. Dit onderdeel wordt gedoceerd door professor De Rock. Permanente evaluatie staat op 70% van de punten en bestaat uit position paper (40%), een congresverslag (10%) en microteaching (20%). Het mondelinge examen met open vragen staat op 30% van de punten.
"We want our sound to go into the soul of the audience, and see if it can awaken some little thing in their minds... 'Cause there are so many sleeping people." - Jimi Hendrix

Terug naar “Onderzoeksseminaries”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron