Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Historische sociologie

Matthis
Gebruikersavatar
Berichten: 4224
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 14:47
Locatie: Secretarisdorp

Historische sociologie

Berichtdoor Matthis » 07 Okt 2015, 13:11

In dit opleidingsonderdeel wordt stilgestaan bij enkele belangrijke maatschappelijke transformaties. Alle aandacht gaat uit naar de sociale processen die hebben bijgedragen tot de vorming van de hedendaagse Westerse samenleving. De neolithische revolutie, het ontstaan van de eerste staten, de opkomst van het kapitalisme en de geïndustrialiseerde samenleving, de vorming van het kapitalistische wereldsysteem, het ontstaat van de moderne natiestaat en de ontwikkeling van de welvaartsstaat worden behandeld. De studenten kunnen zich vervolgens verdiepen in bepaalde aspecten van de verhouding tussen welvaartsstaat en samenleving (de specifieke thema's worden, afhankelijk van de actualiteit, per academiejaar bepaald). Ten slotte wordt aandacht besteed aan enkele recente culturele en structurele transformaties, in het bijzonder, de opkomst van een postmaterialistisch waardepatroon, het secularisatieproces en de doorbraak van de netwerksamenleving in het informatietijdperk.
"We want our sound to go into the soul of the audience, and see if it can awaken some little thing in their minds... 'Cause there are so many sleeping people." - Jimi Hendrix

Terug naar “Keuzevakken”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron