Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


financiële en monetaire geschiedenis: Middeleeuwen en VMT

Charlotte_V
Gebruikersavatar
Berichten: 144
Lid geworden op: 04 Mei 2014, 14:17
Locatie: Brugge en Gent

financiële en monetaire geschiedenis: Middeleeuwen en VMT

Berichtdoor Charlotte_V » 11 Sep 2014, 14:20

Dit vak gedoceerd door professor Jonas Braekevelt, heeft de bedoeling studenten een kritisch inzicht bij te brengen over hoe in de loop van middeleeuwen en Moderne Tijden de institutionele en ideologische omkadering van het financieel en fiscaal gebeuren, op niveau van stad, staat, Kerk en bij private personen is gegroeid. Het geeft een overzicht van de evolutie van financiële instellingen (publiek en privé), boekhoudkundige technieken en ideologische achtergrond van fiscaliteit en geldhandel. Behandelde thema’s zijn achtereenvolgens de stedelijke financiën; staatsfinanciën; kerkelijke en private financiën; krediet, bankwezen en verzekeringen; schuldbeheer en boekhouding en monetaire geschiedenis.
Als begincompetentie hebben de studenten een degelijke achtergrond van sociaal-economische aard (op basis van in Ba III aangebrachte sociaal-economische geschiedenis en algemene overzichtsvakken). De evaluatie is niet periodegebonden en bestaat uit een mondeling examen, participatie en een werkstuk.

nuttige links:
ECTS-fiche: http://studiegids.ugent.be/2014/NL/stud ... 002710.pdf
topics van vorig jaar:http://vgk-flwi.fkgent.be/vgkforum/viewtopic.php?f=303&t=9647

Terug naar “Keuzevakken”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron