Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Overzicht van de Beeldende kunst I

AmauryVDH
Gebruikersavatar
Berichten: 175
Lid geworden op: 03 Mar 2012, 10:14
Locatie: Ninove
Contact:

Overzicht van de Beeldende kunst I

Berichtdoor AmauryVDH » 16 Sep 2014, 13:14

Beeldende kunsten, schilderkunst, tekenkunst, grafische kunsten, beeldhouwkunst, vroeg-renaissance, hoog-renaissance, maniërisme, barok, rococo komen in deze lessen aan bod. Doel van het vak is inzicht verkrijgen in de kunstgeschiedenis van de vroeg-renaissance tot en met de rococo. Men moet na deze lessen kennis hebben van de voornaamste kunstenaars, kunstwerken en kenmerken van de besproken kunst- en cultuurperiodes. Diverse kunstwerken materiaaltechnisch, stilistisch en iconografisch kunnen situeren, vergelijken en interpreteren. Men moet deze werken in hun (cultureel-)historische context kunnen plaatsen.

Examen

Het is een schriftelijk examen dat bestaat uit een tiental kleine vragen. Het gaat hier eerder om encyclopedische kennis dan inzicht. Het examen is op zich te doen mits men de syllabus voldoende heeft doorgenomen met de slides en eigen nota’s. Het examen is haalbaar en de examenvragen vereisen niet heel veel antwoord. De meeste vragen kunnen in een tiental zinnen beantwoord worden.

Terug naar “Minor Kunstwetenschappen”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron