Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


inleiding tot de voornaamste moderne literaturen

Charlotte_V
Gebruikersavatar
Berichten: 144
Lid geworden op: 04 Mei 2014, 14:17
Locatie: Brugge en Gent

inleiding tot de voornaamste moderne literaturen

Berichtdoor Charlotte_V » 11 Sep 2014, 15:49

Deze cursus wordt gegeven door professor Bart Keunen en wil inzichten overbrengen omtrent de samenhang en ontwikkeling van de grote literaire stromingen in Europa tijdens de moderne tijden. Er wordt echter gestart vanaf de middeleeuwen om de context van de reacties in de Renaissance duidelijk te maken. Het is een overzicht van de literaire stromingen en hun context, ingedeeld in zes delen (Middeleeuwen, Renaissance, Barok/Classicisme, 18de eeuw, 19de eeuw en 20ste eeuw). Elke deel bevat een cultuurhistorische situering, een overzicht van literaire kenmerken en een bespreking van de voornaamste schrijvers en werken van de stroming. Er wordt ook een reeks van belangrijke teksten besproken die representatief zijn voor de bestudeerde literaire stromingen. Prof. Keunen is een goede lesgever die ieder jaar toch wel een paar delen die minder belangrijk zijn laat vallen. De lessen worden soms met beeld- of klankmateriaal opgefleurd. Voor wie gek is op literatuur van alle soorten is dit vak gewoon een paar uur amusement. Professor Keunen staat bekend als een zeer aangenaam spreker en slaagt er altijd in zijn lessen boeiend te houden. De VGK publiceert dit jaar weer een handige auteurslijst uit, per literatuurstroming gecategoriseerd.

Nuttige Links:
ECTS-fiche: http://studiegids.ugent.be/2014/NL/stud ... 001800.pdf
topics van vorig jaar:http://vgk-flwi.fkgent.be/vgkforum/viewtopic.php?f=292&t=9601

Het examen
Een schriftelijk examen, waarop de kennis die de student in de loop van het college heeft verworven wordt getoetst aan de hand van drie types van vragen:
- een reeks kennisvragen via de multiple choice methode;
- een reeks inzichtvragen via de multiple choice methode;
- een reeks vragen via de multiple choice methode waarbij belangrijke namen en werken moet worden herkend en gesitueerd in de literatuurgeschiedenis.

Terug naar “Eerste Bachelor”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron