Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


25/04 alumni-event Journalistiek, Historici in de Media

Jaspaaa
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 3042
Lid geworden op: 09 Dec 2012, 17:00

25/04 alumni-event Journalistiek, Historici in de Media

Berichtdoor Jaspaaa » 15 Apr 2014, 14:54

b8704h.jpg

Op vrijdag 25 april nodigt de VGK al haar leden en sympathisanten uit voor een verrijkende avond over de beroepsmogelijkheden van historici in de media.
Op het programma staan enkele historici die na hun afstuderen in de media zijn beland.
Zij doen hun verhaal en tonen aan dat historici niet automatisch worden afgeschreven op de arbeidsmarkt.

Deze avond is vooral ingericht voor master- en oud-studenten geschiedenis, maar uiteraard zijn alle geïnteresseerden welkom. Aansluitend is er een receptie om na te kaarten.

Afspraak op vrijdag 25 april, 20u in auditorium C van de flw (Blandijnberg).

Guillaume Maebe begon zijn journalistieke carrière in het studentenblad Schamper. Sinds 2013 ging hij aan de slag als freelance-journalist voor verschillende sportredacties. Nu is hij werkzaam als voetbalredacteur bij het Nieuwsblad. Guillaume studeerde in 2012 af aan de Universiteit Gent als Master of Arts in de Geschiedenis en een jaar later als Master of Arts Journalistiek aan de Erasmus Hogeschool te Brussel.

Olivier Wille begon zijn carrière als 'historicus in de media' bij de VTM nieuwsdienst. Hij werkte mee aan een hondertal aflevering van het magazine Telefacts vooraleer hij de overstap maakte naar de VRT. Daar werkte hij mee aan programma's als Panorama en de Canvascollectie. Hij werkt nu bijna uitsluitend voor Canvas, o.a. als regisseur van het programma Belpop en als eindredacteur van Alleen Elvis Blijft Bestaan.
Afbeelding________________________ Afbeelding


Dubbele falanx vooruit! :phalanx: :phalanx:

Terug naar “2013-2014”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron