Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Godsdienstgeschiedenis KO en Vroege Christendom

Boudry
Gebruikersavatar
Berichten: 413
Lid geworden op: 10 Jun 2012, 19:53

Godsdienstgeschiedenis KO en Vroege Christendom

Berichtdoor Boudry » 18 Sep 2013, 11:39

Dit vak bestaat uit twee geheel aparte vakken, elk gequoteerd op 2,5 studiepunten, die dan samen worden gerekend.
Klassieke Oudheid: Dit basisvak wil inzicht verschaffen in de specificiteit van de antieke religies, de fundamentele verschillen tussen antieke religies en hedendaagse openbaringsgodsdiensten en in de plaats en de functie van religie in de antieke samenlevingen.
Vroege Christendom: Het vak biedt ook kennis aan van de religieuze Umwelt van het vroege christendom in hoofdlijnen, naast de Grieks-Romeins context: dus Joods, oude Nabije Oosten, Perzië. Studenten krijgen inzicht in de problematiek van de historische Jezus: wat kunnen we over deze figuur weten en hoe kunnen we zijn optreden en de respons erop duiden? Bovendien beschrijft het vak de factoren die hebben bijgedragen tot het ontstaan van het christendom, de
synchrone en diachrone diversiteit van het christendom en geeft het inzicht in de overname en transformatie van de verschillende religieuze culturen door het christendom in een historisch perspectief tot ca. 500 n.Chr.

Nuttige links:
ECTS-fiche
Topic vorig jaar
Time you enjoy wasting, is not wasted.

Terug naar “Minor Klassieke traditie”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron