Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Geschiedenis van de architectuur I

Boudry
Gebruikersavatar
Berichten: 413
Lid geworden op: 10 Jun 2012, 19:53

Geschiedenis van de architectuur I

Berichtdoor Boudry » 16 Sep 2013, 14:53

Dit vak wordt u gepresenteerd door Dirk De Meyer. Deze basiscursus bestaat uit een reeks hoorcolleges en oefeningen in de vorm van verplichte literatuur die samen de student een grondig inzicht zullen bieden in de ontwikkeling van de architectuur in Europa en Noord-Amerika, vanaf de Oudheid tot het midden van de twintigste eeuw, met een bijzondere nadruk op de ontwikkeling van de architect in de periode van de moderniteit als lange-termijnbeweging.

Nuttige links:
ECTS-fiche
Topic vorig jaar
Time you enjoy wasting, is not wasted.

Anschi
Gebruikersavatar
Berichten: 632
Lid geworden op: 06 Apr 2013, 11:13
Locatie: Gent

Re: Geschiedenis van de architectuur I

Berichtdoor Anschi » 19 Jun 2014, 17:35

Examenvragen 2013-2014 eerste zit:

1. 20 begrippen en 4 kolommen (klassieke oudheid, middeleeuwen, renaissance en 19de eeuw) plaats de begrippen in de juiste kolom) (let op! er zijn meer kolommen dan begrippen) op 10 ptn.

2. - 6. Een afbeelding: naam van het gebouw, architect, plaats, jaar. Vervolgens kan hij verder vragen naar wat de architect nog gebouwd heeft, op welk ander gebouw de architect zich gebaseerd heeft, wie er ook in zijn periode woonde, welke zuil hij gebruikt, etc. hierbij staat 1 vraag op 3 ptn, 2 vragen op 5 ptn, 1 op 10 ptn en 1 op 12 ptn.

3. Beargumenteer waarom de term 'Gotiek', uitgevonden door Vasari in de 16de eeuw een voorbeeld is van de beperking van de stijlbenaming. 15 ptn

4. Situeer de architect die wordt getoond op de afbeelding (dit jaar was het Palladio), en vertel waarom hij gelijkend is met zijn tijdgenoten, waarom hij verschillend is van hem, leg uit waarom hij anders, en leg uit en toon aan met voorbeelden welke invloed hij heeft gehad op zijn navolgers. 40 ptn


Terug naar “Minor kunstwetenschappen”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron