Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Archeologie van de historische periode

Boudry
Gebruikersavatar
Berichten: 413
Lid geworden op: 10 Jun 2012, 19:53

Archeologie van de historische periode

Berichtdoor Boudry » 17 Sep 2013, 08:23

Deze cursus wordt gedoceerd door W. Declercq en maakt deel uit van een pakket Overzichten 1 dat een vrij volledig spectrum van de door de opleiding aangeboden archeologie wenst te geven. In dit geval wil het vak een globaal overzicht bieden van de Provinciaal-Romeinse periode en van de Middeleeuwen en Post-Middeleeuwse periodes in Europa, en in West-Europa meer in het bijzonder. De stof is ingedeeld in twee periodes.
Provinciaal-Romeins: de cursus behandelt een aantal aspecten zowel als een globaal overzicht van de historische ontwikkeling in de Romeinse Provincies in onze streken en een aantal capita selecta zoals militaire bouw, nederzettingsontwikkeling, economische ontwikkeling en materiele cultuur.
Middeleeuwen: de cursus behandelt een aantal aspecten zoals, stedelijke ontwikkeling en bewoning, landelijke bewoning, ontwikkeling van militaire en religieuze machtscentra, materiële cultuur.

Nuttige links:
ECTS-fiche
Topic vorig jaar
Time you enjoy wasting, is not wasted.

Terug naar “Minor archeologie”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron