Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Sociale politiek in Europa sinds 1750

Boudry
Gebruikersavatar
Berichten: 413
Lid geworden op: 10 Jun 2012, 19:53

Sociale politiek in Europa sinds 1750

Berichtdoor Boudry » 15 Sep 2013, 14:49

Dit opleidingsonderdeel wil studenten vertrouwd maken met diverse perspectieven op de ontwikkeling van sociale politiek in België en Europa in de moderne en hedendaagse tijd (negentiende en twintigste eeuw). De cursus is interdisciplinair van opzet: inzichten en concepten uit de geschiedenis, sociologie en politicologie worden tegen elkaar afgewogen. Het historiserende perspectief op sociale politiek wil bijdragen tot een kritische analyse van actuele sociale problemen. Het focust op de geschiedenis van sociale politiek in België en Europa tijdens de afgelopen twee eeuwen. Sociale politiek wordt daarbij niet verengd tot het sociale beleid van de welvaartstaat. Uitgangspunt is een omvattender perspectief: elke vorm van definiëring van een sociaal probleem/van interventie om dergelijke problemen het hoofd te bieden, valt onder de noemer ‘sociale politiek’. De analyse van de geschiedenis van sociale politiek gebeurt op twee niveaus in dit opleidingsonderdeel:
1) Een aantal benaderingen en tendensen uit het onderzoek over de geschiedenis vansociale politiek wordt ontleed.
2) Jaarlijks worden een aantal wisselende terreinen van sociale politiek (zoals bijvoorbeeld armenzorg, gezondheidszorg of onderwijs) geanalyseerd.

Nuttige links:
ECTS-fiche
Time you enjoy wasting, is not wasted.

Terug naar “Keuzevakken”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron