Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Onderzoeksseminarie: middeleeuwse geschiedenis

Boudry
Gebruikersavatar
Berichten: 413
Lid geworden op: 10 Jun 2012, 19:53

Onderzoeksseminarie: middeleeuwse geschiedenis

Berichtdoor Boudry » 16 Sep 2013, 13:48

In dit opleidingsonderdeel worden de studenten getraind in het zelfstandig doorgronden van de grote, actuele onderzoeksproblematieken uit de politiek-institutionele, sociaaleconomische en culturele geschiedenis van de Middeleeuwen en in het opzetten en uitvoeren van innoverend onderzoek op deze terreinen. Jaarlijks variëren de onderzoeksseminaries, waarin een aantal grote debatten uit de mediëvistiek worden bestudeerd en geanalyseerd via casestudies op basis van concreet bronnenmateriaal. Het belang van interdisciplinariteit wordt sterk in de verf gezet.Voor het academiejaar 2013-2014 staan twee thema’s op het programma die elk
de helft van de lessenreeks beslaan. Het eerste thema betreft de discours en realiteiten van hervorming in de samenleving van de centrale middeleeuwen. Het tweede thema behandelt de 'Noordelijke Renaissance' in de Bourgondische Nederlanden. Economische factoren, sociaal-politieke context en materiële aspecten.

Nuttige links:
ECTS-fiche
ECTS-fiche
Time you enjoy wasting, is not wasted.

Terug naar “Onderzoeksseminaries”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron