Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Inleiding tot de Voornaamste Moderne Literaturen

Boudry
Gebruikersavatar
Berichten: 413
Lid geworden op: 10 Jun 2012, 19:53

Inleiding tot de Voornaamste Moderne Literaturen

Berichtdoor Boudry » 19 Sep 2012, 18:21

Deze cursus wordt gegeven door Bart Keunen en wil inzichten overbrengen omtrent de samenhang en ontwikkeling van de grote literaire stromingen in Europa tijdens de moderne tijden. Er wordt echter gestart vanaf de middeleeuwen om de context van de reacties in de Renaissance duidelijk te maken. Het is een overzicht van de literaire stromingen en hun context, ingedeeld in zes delen (Middeleeuwen, Renaissance, Barok/Classicisme, 18de eeuw, 19de eeuw en 20ste eeuw). Elke deel bevat een cultuurhistorische situering, een overzicht van literaire kenmerken en een bespreking van de voornaamste schrijvers en werken van de stroming. Er wordt ook een reeks van belangrijke teksten besproken die representatief zijn voor de bestudeerde literaire stromingen. Prof. Keunen is een goede lesgever die altijd het welzijn van de studenten voorop stelt, en daarom ieder jaar toch wel een paar delen die minder belangrijk zijn laat vallen. De lessen worden soms met beeld- of klankmateriaal opgefleurd. Voor wie gek is op literatuur van alle soorten is dit vak gewoon een paar uur amusement. Professor Keunen staat bekend als een zeer begenadigd en aangenaam spreker en slaagt er altijd in zijn lessen boeiend te houden. De VGK publiceert dit jaar weer een handige auteurslijst uit, per literatuurstroming gecategoriseerd.

Nuttige Links:
ECTS-fiche
Topic vorig jaar


Ondervragingsvorm:

Aan het einde van het academiejaar komt er een schriftelijk examen, waarop de kennis die de student in de loop van het college heeft verworven wordt getoetst aan de hand van drie types van vragen:
- een reeks kennisvragen via de multiple choice methode;
- een reeks inzichtvragen via de multiple choice methode;
- een reeks vragen via de multiple choice methode waarbij belangrijke namen en werken moet worden herkend en gesitueerd in de literatuurgeschiedenis.
Time you enjoy wasting, is not wasted.

JFA
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Dec 2012, 22:05

Re: Inleiding tot de Voornaamste Moderne Literaturen

Berichtdoor JFA » 24 Dec 2012, 12:02

Kan het zijn dat er veel teveel werken (en auteurs) in de auteurslijst van de VGK staan?

Op het document waarin hij zijn examenvragen toelicht staat er: 'werken (enkel die die vermeld worden in de lesschema’s): tijd, stroming, auteur en kenmerken van het werk'.
Moeten wij dus enkel de werken die in zijn powerpoints staan kennen en kunnen situeren?

Den Hugo
Gebruikersavatar
Berichten: 7967
Lid geworden op: 23 Sep 2010, 01:37

Re: Inleiding tot de Voornaamste Moderne Literaturen

Berichtdoor Den Hugo » 24 Dec 2012, 12:29

Tot vorig jaar was het altijd het geval dat alle werken die zowel in de lessen, als in zijn boek werden vermeld gekend moesten worden. Als hij echt expliciet heeft gezegd tijdens zijn lessen dat dit jaar enkel die van de powerpoints gekend moeten zijn dan zal dat wel zo zijn maar het zou me ten zeerste verbazen als dit plots verandert is.

EDIT: Veranderd uiteraard, met dank aan Anselm.

JFA
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Dec 2012, 22:05

Re: Inleiding tot de Voornaamste Moderne Literaturen

Berichtdoor JFA » 24 Dec 2012, 12:52

Of hij dat gezegd heeft in de les weet ik niet, maar op zijn document staat 'enkel die die vermeld worden in de lesschema’s'...

Ahja, geen risico's pakken en gewoon alles leren dan maar :P

Jolan
Gebruikersavatar
Berichten: 38
Lid geworden op: 21 Dec 2011, 18:46

Re: Inleiding tot de Voornaamste Moderne Literaturen

Berichtdoor Jolan » 26 Dec 2012, 09:15

Keunen heeft expliciet in de les vermeld enkel de namen te kennen die hij behandeld heeft in de les (op de ppts), en extra aandacht te schenken aan de namen die in de inhoudsopgave worden vermeld. Verder moeten ook enkel de behandelde werken van die auteurs gekend zijn, en hij over de andere werken geen vragen heeft.


Terug naar “Eerste Bachelor”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron