Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Historische Praktijk 2: Oefening: Ecologische Geschiedenis

Anschi
Gebruikersavatar
Berichten: 632
Lid geworden op: 06 Apr 2013, 11:13
Locatie: Gent

Historische Praktijk 2: Oefening: Ecologische Geschiedenis

Berichtdoor Anschi » 14 Sep 2013, 13:48

Dit vak, met als titularis professor Erik Thoen, heeft als bedoeling studenten door middel van een praktische oefening over milieugeschiedenis of ecologische geschiedenis in de ruime zin de vaardigheden en attitudes aan te leren van dit vakgebied, met name om vanuit een specifieke vraagstelling zelfstandig bronnen en literatuur te zoeken,geschikte onderzoeksmethoden en -strategieën te kiezen en deze toe te passen om deze in functie van de vraagstelling kritisch te interpreteren en te analyseren, en de resultaten hiervan te synthetiseren.
In de eerste helft van de lessen zal kennis worden gemaakt met een aantal bronnen, de vakliteratuur en de methodes betreffende de ecologische geschiedenis. In een tweede helft van de lessenreeks zal aan de studenten een onderzoeksthema aangereikt worden die moeten uitwerken tot een paper. Zowel de paper als het schriftelijk examen staan op de helft van de punten. Indien de groep te groot is, zal die worden opgesplitst in groepen per periode van interesse.

Terug naar “Tweede Bachelor”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron