Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Historische Praktijk 2: Oefening: Klassieke Oudheid

Anschi
Gebruikersavatar
Berichten: 632
Lid geworden op: 06 Apr 2013, 11:13
Locatie: Gent

Historische Praktijk 2: Oefening: Klassieke Oudheid

Berichtdoor Anschi » 14 Sep 2013, 13:48

Dit vak, met als titularis professor Koen Verboven, wil de studenten door middel van praktische oefeningen de vaardigheden en attitudes aanleren om vanuit een specifieke vraagstelling zelfstandig bronnen en literatuur te zoeken, geschikte onderzoeksmethoden en -strategieën te kiezen en toe te passen om deze in functie van de vraagstelling kritisch te interpreteren en te analyseren en de resultaten hiervan te synthetiseren.
In het eerste semester zal er een intensieve lezing van bronnen in vertaling plaatsvinden, zullen vragen geformuleerd worden over de inhoud van deze bronnen die peilen naar de informatieve waarde en betrouwbaarheid van deze bronnen en zal er gediscussieerd worden in kleine groepjes. Om af te sluiten zal er een synthese worden voorgesteld van de discussie en zullen de vragen beantwoord worden.
In het tweede semester moet je een individueel essay over een zelfgekozen onderwerp schrijven, waarin een onderzoeksdossier wordt samengesteld en besproken voor dit onderwerp. In dit dossier zijn de belangrijkste primaire bronnen en secundaire literatuur samengebracht. De bespreking is gericht op een kritische evaluatie van de bronnen en van de secundaire literatuur. Van dit vak is er geen examen, en dus zal de totaalscore voor dit vak berekend worden volgens de participatie van de student, het werkstuk, gedragsevaluatie tijdens de lessen en het verslag.

Nuttige links:
ECTS fiche: http://studiegids.ugent.be/2012/NL/studiefiches/A002705.pdf
Topic van vorig jaar: http://fkserv.ugent.be/vgkflwi/vgkforum/viewtopic.php?f=4&t=9074

Terug naar “Tweede Bachelor”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron