Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Muziekgeschiedenis II

Jan.
Gebruikersavatar
Berichten: 780
Lid geworden op: 22 Dec 2010, 01:15

Muziekgeschiedenis II

Berichtdoor Jan. » 27 Sep 2011, 09:47

Dit gevorderd vak, met als titularis F. Maes, wil studenten een inzicht helpen verwerven in de culturele ontwikkelingen in de Europese geschiedenis en de plaats van de muziek daarin. De cursus moet bijdragen tot een breed cultuurhistorisch bewustzijn. In het vak
muziekgeschiedenis gebeurt dit via de invalshoek van één kunsttak, de muziek. Het einddoel is de vorming in het cultuurhistorisch denken en inzicht in de esthetische kwaliteiten van muziek. Inhoudelijk wordt de muziekgeschiedenis van 1780 tot 1910 besproken. Het vak concentreert zich op de ontwikkelingen in de 19e eeuw en de consequenties ervan in de vroege 20e eeuw. Hoewel aangeraden, kan je ook zonder het gevolgd hebben van Muziekgeschiedenis I beginnen aan dit opleidingsonderdeel. Het examen bestaat uit twee delen: een deel met luistertest waarbij de studenten de fragmenten moeten identificeren, en een deel met open vragen.

Nuttige links:
ECTS-fiche
Topic vorig jaar

"When one relies on sight to perceive the world, it is like trying to stare at the galaxy through a crack in the door."

Terug naar “Minor Kunstwetenschappen”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron