Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


8/05: Praesidiumverkiezingen

Nikita.
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 1428
Lid geworden op: 20 Sep 2009, 20:33

8/05: Praesidiumverkiezingen

Berichtdoor Nikita. » 24 Apr 2012, 22:42

AfbeeldingMet het einde van het academiejaar nadert ook het einde van het VGK-werkingsjaar 2011-2012. En dat wilt natuurlijk zeggen dat een horde nieuwe én oude enthousiastelingen klaar staat om de fakkel over te nemen. Op dinsdag 8 mei organiseert de VGK dan ook haar jaarlijkse praesidiumverkiezingen. Alle leden, ereleden en sympathisanten van de kring kunnen op die dag tussen 11 en 16 uur hun stem (voor, tegen of onthouding) komen uitbrengen in de kelder. Waarop u dan kan stemmen? Wel, op volgende lijst: het kandidaat-praesidium 2012-2013.


Afbeelding

Nog even deze opmerkingen:
1. Het kandidaat-praesidium wint de verkiezingen indien de lijst met een minimum van 50% + 1 stemmen van het het totaal aantal uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd.
2. Wie zij welgevormde kont niet hoogstpersoonlijk in de kelder krijgt op de kiesdag, kan stemmen per geschreven volmacht. Elk lid mag één volmacht uitoefenen.
3. De neutrale kiescommissie, bestaande uit het aftredende db ofte Nikita Vos, Nathan Declerck, Jelle Coppens en Cynthia van der Heyden, zal er op toe zie dat de er op de neutrale locatie, zijnde de kelder, geen reclame wordt gemaakt voor of tegen de lijst. Hierbij dan ook meteen een warme oproep aan alle leden zich hiervan te onthouden als zij op dinsdag 8 mei in de kelder zijn.

Jens.
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 5724
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 12:49
Locatie: Gent
Contact:

Re: 8/05: Praesidiumverkiezingen

Berichtdoor Jens. » 24 Apr 2012, 22:50

Ter ondersteuning van deze lijst vatten we graag enkele krachtlijnen samen die onze visie op de werking van de VGK volgend academiejaar belichten.

Het aantal actieve leden is voor ons (net zoals dat voor elk praesidium steeds zo geweest is) een essentieel werkpunt. Het is de bedoeling om het aantal activiteiten te verlagen, zodat de activiteiten door de leden niet als een routine worden gezien, maar wel als vernieuwend en aantrekkelijk. Door minder activiteiten te organiseren komen er tijd en middelen vrij om nieuwe concepten (binnen alle uitvoerende functies) uit te denken en te concretiseren. Dit hoeft niet te betekenen dat er geen plaats is voor kleine activiteiten: zo zal sport nog een wekelijkse IFK-date hebben, kunnen de personen achter de cultuur-cel met enthousiastelingen een underground optreden bekijken, ...
In verband met het bovenstaande halen we graag het werkgroepen-systeem aan als haalbare en waardevolle organisatievorm. Het concept heeft zich in het verleden nuttig bewezen en de kandidaat-praesidiumleden bedachten reeds enkele cross-functionaire activiteiten die perfect binnen het werken met werkgroepen passen.

Een volgende pijler betreft de samenwerking met andere FK-kringen. Denk daarbij zeker aan Blandinia, maar ook daarbuiten zijn contacten en samenwerking met andere kringen nuttig en nodig. Concreet zien we in het kader van deze interfacultaire samenwerking bijvoorbeeld een groter uitgewerkte openingsfuif, gezamelijke workshops die voor leden van verschillende FK-kringen boeiend kunnen zijn, thematische debatten in samenwerking met gerelateerde kringen, … Ook dit sluit aan op het oprichten van werkgroepen voor een aantal grote activiteiten.

Wat Reis betreft zal de nadruk vooral op betaalbaarheid liggen. Het is niet makkelijk om als student grote reizen te betalen: vandaar de keuze voor een citytrip in het eerste semester, een recreatieve reis tijdens de intersemestriële week (indien dit door de ALV goedgekeurd wordt) en een citytrip voor het paasreces.

Het Veer wordt in nauwe samenspraak met de huidige scriptor verder hervormd. De eerste stappen zijn afgelopen jaar genomen en het Veer is klaar om opgeblonken te worden.

In navolging van dit werkingsjaar wordt de band tussen de VGK en de studentenvertegenwoordiging door de studie- en bachelorpraesides onderhouden. De belangen van de student zijn immers ook die van onze kring. Daarbovenop zal de studie-cel zal tevens enkele workshops organiseren.

Et voila. Nu weet je ook waarvoor of waartegen je een stem kan uitbrengen! Vragen of opmerkingen zijn altijd welkom in dit topic!
“We cannot escape the fact that we are heirs and prisoners of the past we are endeavouring to excavate, or avoid the long shadows it casts.” Walsham

Eldar
Gebruikersavatar
Berichten: 8717
Lid geworden op: 25 Jan 2008, 13:53

Re: 8/05: Praesidiumverkiezingen

Berichtdoor Eldar » 08 Mei 2012, 16:12

Het resultaat van de stemming: de lijst is aanvaard met 77% stemmen voor!
Ronny zegt: (22:56:57)
no bicky veggie, no party!


Praetorian schreef:In this fraternity, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the woman. Then you equal Nathan.

Diethard
Gebruikersavatar
Berichten: 3950
Lid geworden op: 29 Sep 2010, 14:03
Locatie: Ruddervoorde

Re: 8/05: Praesidiumverkiezingen

Berichtdoor Diethard » 08 Mei 2012, 16:38

Congrats!
“I know who you are. I can see you. You're swearing now that, someday, you'll destroy me. Remember that far better women than you have sworn to do the same. Go look for them now.”- Atia (Rome)

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Re: 8/05: Praesidiumverkiezingen

Berichtdoor Loonin » 08 Mei 2012, 16:39

Proficiat!
Tokyo Police Club schreef:Our robot masters will know how to clean this mess up, and build a better world for man and machine alike.

Afbeelding

Stijn J
Gebruikersavatar
Berichten: 771
Lid geworden op: 13 Jan 2011, 15:14
Locatie: Mariekerke

Re: 8/05: Praesidiumverkiezingen

Berichtdoor Stijn J » 08 Mei 2012, 17:39

Proficiat!

Jens.
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 5724
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 12:49
Locatie: Gent
Contact:

Re: 8/05: Praesidiumverkiezingen

Berichtdoor Jens. » 08 Mei 2012, 21:35

Thanks VGK!
“We cannot escape the fact that we are heirs and prisoners of the past we are endeavouring to excavate, or avoid the long shadows it casts.” Walsham


Terug naar “2011-2012”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron