Pagina 1 van 1

20/03: NvdG- De oude Rolderstocht

Geplaatst: 05 Mar 2012, 12:56
door Diethard
Afbeelding


L’histoire se répète op de Oude Rolderstocht van de Vlaamse Geschiedkundige Kring, met behulp van drank speelt er zich doorheen Gent een verhaal af over ingrediënten, drank en macht. Hiervoor baseren wij ons op het verhaal van de 8 glazen, een variatie op een idee dat door Tom Standage in zijn A history of the world in 6 glasses naar voor wordt gebracht. De basis voor deze historische avond zijn de volgende 8 dranken: bier, wijn, sterke drank, koffie, thee, cacao, coca cola en water.
Deze worden u op eigentijdse wijze voorgesteld op 8 haltes doorheen het parcours. Vanuit den Amber vertrekken we op onze tocht om langs het water, de oude slagader van de stad, doorheen de charmante nauwe straatjes die Gent rijk is in de feeërieke Rococo aan te komen.
Op deze tocht krijgt u de gelegenheid om te genieten van anekdotes, ondermeer gebracht door prof Boone en prof Dumolyn, en ‘soms zeer ongewone’ proevertjes. Verwen uw zintuigen, laat u overweldigen en geniet van deze uitzonderlijke avond.

We verwelkomen jullie graag vanaf 20.00 in de Amber.
Inschrijven kan in de Kelder en dit voor de prijs van 4 euro (VGK- & Davidsfondsleden) anders is het 5 euro. Wilt u echter de kans krijgen om te proeven van het exclusieve Nacht van de Geschiedenis-bier, dient u 1 extra te betalen en dan krijgt u deze er bovenop. Dit is enkel mogelijk wanneer u zich inschrijft in de Kelder. Het is ook mogelijk om de avond zelf nog een ticket te komen voor deze wonderlijke trip maar dit aan de prijs van 5 euro.

Re: 20/03: NvdG- De oude Rolderstocht

Geplaatst: 16 Mar 2012, 09:34
door Lisa D.
Volgende weeeeeeeeeeek! :jump:

Re: 20/03: NvdG- De oude Rolderstocht

Geplaatst: 20 Mar 2012, 09:53
door Ruben
Ik ben eens benieuwd.

Re: 20/03: NvdG- De oude Rolderstocht

Geplaatst: 21 Mar 2012, 14:10
door Lentemeisje
Liefste Diethard en Lisa en comité, ik heb ervan genoten, proficiat!