Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Onderzoeksseminarie: Wereldstudies en wereldgeschiedenis

Michiel_D
Gebruikersavatar
Berichten: 1035
Lid geworden op: 26 Apr 2010, 18:36
Locatie: Koksijde

Onderzoeksseminarie: Wereldstudies en wereldgeschiedenis

Berichtdoor Michiel_D » 26 Sep 2010, 11:12

Dit vak vormt een inleiding in de brede waaier van wereldstudies of 'global studies' en wereldgeschiedenis of 'global history', met toepassingen aan de hand van historische en actuele vraagstukken. Doel is aan de hand hiervan een kritisch inzicht te krijgen in
diverse en divergerende verklaringsmodellen over sociale verandering op mondiale schaal en in de lange termijn. Een brede waaier komt aan bod, van moderniseringsperspectieven, over dependentia- en wereld-systeem studies, tot globaliseringsstudies. De studenten verwerven een genuanceerd inzicht in de voor- en nadelen van holistische analysemodellen en kunnen deze kritisch toepassen. Tevens worden ze vertrouwd met de kernconcepten van wereldstudies en wereldgeschiedenis, met de belangrijkste kritieken hierop en met toepassingen binnen de verschillende sociale wetenschappen.

Nuttige links:
-ECTS-fiche
-Topic vorig jaar

Terug naar “Onderzoeksseminaries”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron