Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Onderzoeksseminarie: Middeleeuwse geschiedenis

Michiel_D
Gebruikersavatar
Berichten: 1035
Lid geworden op: 26 Apr 2010, 18:36
Locatie: Koksijde

Onderzoeksseminarie: Middeleeuwse geschiedenis

Berichtdoor Michiel_D » 26 Sep 2010, 10:40

In dit opleidingsonderdeel worden de studenten getraind in het zelfstandig doorgronden van de grote, actuele onderzoeksproblematieken uit de politiek-institutionele, sociaaleconomische en culturele geschiedenis van de Middeleeuwen en in het opzetten en uitvoeren van innoverend onderzoek op deze terreinen. Jaarlijks variëren de onderzoeksseminaries, waarin een aantal grote debatten uit de mediëvistiek worden bestudeerd en geanalyseerd via casestudies op basis van concreet bronnenmateriaal. Het belang van interdisciplinariteit wordt sterk in de verf gezet. Voor het academiejaar 2010-2011 staan twee thema’s op het programma die elk
de helft van de lessenreeks beslaan. Een eerste thema is dat van de sociale diversificatie, religieuze disidentie en omkeringsrituelen tijdens de volle middeleeuwen, wat gedoceerd zal worden door Jeroen Deploige. Een tweede thema is dat van de politieke cultuur tijdens de Bourgondische periode, gedoceerd door Marc Boone.

Nuttige links:
-ECTS-fiche
-Topic vorig jaar

Terug naar “Onderzoeksseminaries”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron