Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Onderzoeksseminarie: Oude Geschiedenis

Michiel_D
Gebruikersavatar
Berichten: 1035
Lid geworden op: 26 Apr 2010, 18:36
Locatie: Koksijde

Onderzoeksseminarie: Oude Geschiedenis

Berichtdoor Michiel_D » 26 Sep 2010, 10:35

Dit een gevorderd specialisatievak binnen de master geschiedenis dat tot doel heeft de student de basisbeginselen van actief wetenschappelijk onderzoek op het gebied van het historisch onderzoek geschiedenis van de Klassieke oudheid bij te brengen.
De lessenreeks is opgesplitst in drie delen. Zes lessen zijn werkcolleges rond concrete onderzoeksproblemen. Voor 2010-2011 zijn de
colleges geclusterd rond het thema 'Collegia: private verenigingen in de klassieke oudheid'. Elke student bereidt zelf een (klein) werkcollege voor rond een deelthema waarbij hij/zij bronnen verzamelt en analyseert. Alle deelnemers krijgen een voorafgaande lectuuropdracht voor elk werkcollege. Daarnaast zijn er drie gastcollege’s door onderzoekers. De studenten moeten in groepjes vragen
voorbereiden. Tenslotte is er nog het Master-colloquium: elke student bereidt een paper voor waarover hij een presentatie geeft. Voor elke paper/presentatie worden er twee studenten als discussant/referent aangeduid die een evaluatie geven, vragen stellen aan de spreker en de discussie op gang trekken.

Nuttige links:
-ECTS-fiche
-Topic vorig jaar

Terug naar “Onderzoeksseminaries”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron