Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Internationale economie

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Internationale economie

Berichtdoor Loonin » 09 Sep 2008, 10:17

Dit is een B-vak, gedoceerd door G. Rayp, en probeert een antwoord te geven op twee vragen. Ten eerste, waarom drijven landen met elkaar handel ? Ten tweede, wat moeten landen doen om de welvaartswinst van internationale handel te maximaliseren ? Wat gebeurt er indien landen dit actief beïnvloeden ? De eerste vraag komt aan bod in het deel 'Theorie van de internationale handel'. De tweede is traditioneel het onderwerp van het deel 'internationale handelspolitiek'. De cursus internationale economie I wordt opgevat als een basiscursus, die de studenten vertrouwd moet maken met de 'traditionele' theorie van de internationale handel, de beginselen van de ‘moderne’ handelstheorie, de internationale handelspolitiek en regionale economische integratie. Tenslotte worden de beginselen en de werking van de Wereldhandelsorganisatie behandeld. De cursus heeft als doel de basisbeginselen van de internationale economie bij te brengen. Er wordt daarom, hoofdzakelijk gewerkt met ex-cathedra onderwijs en praktische illustraties, hetgeen de studenten ook de mogelijkheid biedt op de (al dan niet recente) actualiteit in te pikken.

LET OP: dit vak mag enkel in derde bachelor gekozen worden.

Nuttige links:
- ECTS-fiche
Tokyo Police Club schreef:Our robot masters will know how to clean this mess up, and build a better world for man and machine alike.

Afbeelding

Terug naar “Minor Economie en Bedrijfskunde”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron