Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Oudgrieks: taalverwerving I

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Oudgrieks: taalverwerving I

Berichtdoor Loonin » 08 Sep 2008, 21:04

Deze cursus wordt gedoceerd door M. De Groote en biedt een elementaire kennis van de klassieke Oudgriekse woordenschat, accentenleer en grammatica aan. Het leert studenten deze toepassen in begeleide en zelfstandige oefeningen en in eenvoudige thema's en versio's. Er wordt een verklaring gegeven van de belangrijkste grammaticale en syntactische regels en de accentenleer. Die worden zowel in de colleges als tijdens persoonlijke studie grondig ingeoefend en nadien verbeterd en besproken. Voor de passieve taalbeheersing (versio's, lectuur) worden de studenten in verschillende groepen onderverdeeld, waar zij onder begeleiding teksten van klassieke prozaschrijvers lezen die aan hun individueel niveau zijn aangepast.

Nuttige links:
ECTS-fiche

sputnik

Re: Oudgrieks: taalverwerving I

Berichtdoor sputnik » 14 Sep 2008, 15:33

Kan iemand soms zeggen of men dit vak kan volgen zonder enige kennis van de Griekse taal ? Ik vermoed van wel, omwille van de 'taalverwerving', maar ik weet het toch graag zeker.

Jelka
Gebruikersavatar
Berichten: 3175
Lid geworden op: 02 Okt 2005, 19:57
Contact:

Re: Oudgrieks: taalverwerving I

Berichtdoor Jelka » 14 Sep 2008, 15:40

Dat kan inderdaad. Er wordt aan het begin van de lessenreeks gevraagd aan de leerlingen of er zijn die nog geen Grieks kunnen, en aan de hand daarvan worden de lessen gegeven. Ik moet er wel eerlijk bij vermelden dat er in 2007-2008 zo niemand was...
Fashion passes, only style remains the same
Coco Chanel

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Re: Oudgrieks: taalverwerving I

Berichtdoor Loonin » 01 Feb 2009, 10:11

Iemand die de vragen kan posten?
Tokyo Police Club schreef:Our robot masters will know how to clean this mess up, and build a better world for man and machine alike.

Afbeelding


Terug naar “Minor de Klassieke Traditie”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron