Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Geschiedenis van de beeldende kunst in de Nederlanden I

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Geschiedenis van de beeldende kunst in de Nederlanden I

Berichtdoor Loonin » 08 Sep 2008, 20:04

Deze cursus wordt gedoceerd door M. Martens en vormt een omkadering van de eigen vakdiscipline in een breder maatschappelijk en cultureel perspectief met de mogelijkheid tot het leggen van eigen klemtonen. Verder worden wetenschappelijke en methodologische aspecten eigen aan de vakdiscipline uitgebouwd, zodat er een inzicht in de stand van zaken van een specifiek vakgebied wordt gecreëerd. Het vak wil de algemene academische en vakspecifieke vaardigheden uitbouwen. Aan de hand van klassieke casussen met betrekking tot de kunstproductie in de Zuidelijke Nederlanden in de 15e eeuw ("de Vlaamse Primitieven"), zoals de handenscheiding in het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, wordt inzicht geboden in historiografie, de kritische analyse van beeldende en schriftelijke bronnen, en zowel traditionele als nieuwe methoden van onderzoek. Hierbij wordt o.m. ruim aandacht besteed aan de bijdrage van natuurwetenschappelijke onderzoekmethoden tot het hedendaags discours.

Nuttige links:
- ECTS-fiche
- Topic vorig jaar

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Re: Geschiedenis van de beeldende kunst in de Nederlanden I

Berichtdoor Loonin » 01 Feb 2009, 10:07

Iemand die de vragen kan posten?
Tokyo Police Club schreef:Our robot masters will know how to clean this mess up, and build a better world for man and machine alike.

Afbeelding


Terug naar “Minor Kunstwetenschappen”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron