Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Strafvordering

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Strafvordering

Berichtdoor Loonin » 12 Sep 2008, 12:29

Dit vak wordt gedoceerd door Ph. Traest. De strafprocedure is vooral het geheel van technische regelen die het verloop van een strafproces regelen. Hierbij moet men steeds zoeken naar een evenwicht tussen de belangen van de overheid of de maatschappij enerzijds en deze van het individu anderzijds bij de vervolging van strafbare feiten. In een eerste deel worden een aantal fundamentele beginselen behandeld met betrekking tot de strafvordering en de burgerlijke vordering. Dit laatste is erg belangrijk aangezien in de praktijk de vordering van de burgerlijke partij in de regel samen met de strafvordering voor de strafrechtbanken wordt uitgeoefend. In dit onderdeel komen o.a. de verjaring en de actoren van straf- en burgerlijke vordering aan bod. Nadien wordt geopteerd voor een chronologisch overzicht van het strafprocesrecht. Dit betekent dat eerst het opsporingsonderzoek en het gerechtelijk onderzoek zullen behandeld worden, waarbij aandacht besteed wordt aan de diverse bevoegdheden van de opsporingsagenten en van de onderzoeksrechter. Ten slotte wordt de procedure voor de vonnisgerechten behandeld met inbegrip van de rechtsmiddelen zoals hoger beroep, verzet en cassatieberoep.
Er zijn verplichte oefeningen, waarvan één op 10% van de punten.

Nuttige links:
- ECTS-fiche
- Topic vorig jaar
Tokyo Police Club schreef:Our robot masters will know how to clean this mess up, and build a better world for man and machine alike.

Afbeelding

Terug naar “Minor Recht”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron