Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Taalproblematiek in België: what's the problem?

Onderwerpen m.b.t. politiek.
cf. Statuten; artikel 2.
cf. Forumreglement
Anselm
Gebruikersavatar
Imperator Interretis
Berichten: 4646
Lid geworden op: 03 Nov 2012, 12:29
Locatie: Het WereldWijde Web

Taalproblematiek in België: what's the problem?

Berichtdoor Anselm » 19 Dec 2012, 23:19

Met weer een absurde kwestie als hoogtepunt:

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal/2.25812/2.25813/1.1507935

Een Vlaamsgezinde burger die in z'n eentje het GEN-project met jàren verlengt. Hoe is dat mogelijk en waarom doet hij dat? Reacties hierop?
"Dude, this is the way the world works! If you wanna find some quality friends, you've gotta wade through all the dicks first!" - Eric Cartman

Sander_
Berichten: 138
Lid geworden op: 10 Okt 2009, 11:09

Re: Taalproblematiek in België: what's the problem?

Berichtdoor Sander_ » 22 Dec 2012, 18:16

Vrij logisch toch, een ambtenaar/Infrax doet zijn werk niet goed. Waarom de, volgens jou, Vlaamsgezinde burger dit doet is vrij duidelijk, de man of vrouw in kwestie staat op zijn strepen. Vrij logisch als je weet dat in de meeste faciliteitengemeenten de gemeenteraden nogal extreem gepolitiseerd zijn ( Franstalig vs. Vlaamstalig). Vooral Thierry uit Linkebeek is voor zover ik gehoord en gelezen heb niet altijd even geliefd bij de Nederlandstaligen Linkebekenaars. Daarnaast is de houding van veel bedrijven/instellingen vanuit Brussel met betrekking tot Halle-Vilvoorde er één van "foert die mensen leven toch in de buurt van Brussel, ze zullen wel Frans kunnen zeker". Dat dit niet altijd even gesmaakt wordt en dat een deel van de inwoners dit beu is kan ook meegespeeld hebben. Nog enkele opmerkingen: 1) het is bizar dat die mannen van infrabel staan zagen over die persoon, zij moeten hun werk goed doen! Iedereen weet dat één persoon, volgens de huidige wetgeving, zoiets kan tegenhouden. Getuigt eigenlijk een beetje van amateurisme vind ik. 2) Ik weet niet juist goed hoe een openbaar onderzoek verloopt, maar veronderstel dat dit met zo van die openbare plakkaten is. Bizar dat dit dan eentalig in het Frans is gebeurt in plaats van in de twee talen, aangezien Brussel tweetalig is.


Terug naar “Politiek”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron