Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Hilarische politieke stunt tegen demagoog De Padt

Onderwerpen m.b.t. politiek.
cf. Statuten; artikel 2.
cf. Forumreglement
Praetorian
Gebruikersavatar
Berichten: 10153
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 17:27

Hilarische politieke stunt tegen demagoog De Padt

Berichtdoor Praetorian » 20 Apr 2010, 15:18

Kliklijn De Padt: Weyts doet eerste aangifte

egeringscommissaris Guido De Padt vraagt de medewerking van burgers om verspilling bij de overheid te melden. Daarvoor werd een digitaal meldpunt in het leven geroepen www.verspilling.be [http://www.verspilling.be/]. Bij het horen van dit nieuws snelde N-VA-Kamerlid Ben Weyts naar zijn pc en meldde als eerste plichtbewuste burger een flagrante verspilling van belastinggeld.

Onderstaande mededeling deed Ben Weyts op de website www.verspilling.be [http://www.verspilling.be/]

?Waarde meldpunt, Bij deze meld ik u, als plichtsbewuste burger, een flagrante verspilling van belastinggeld die met een eenvoudige handeling kan beëindigd worden. Gelieve stante pede komaf te maken met de functie van regeringscommissaris De Padt.

Ten eerste is zijn benoeming onwettelijk. De man werd in juli door zijn partij op een groffe manier opzijgeschoven als minister van Binnenlandse Zaken. Als troostprijs arrangeerde Open VLD een regeringscommissariaat. Een schimmige constructie werd opgezet waardoor dhr. De Padt niet alleen de riante wedde van een staatsecretaris krijgt (206.000 euro per jaar) maar die ook nog eens mag cumuleren met een schepenambt én met het OCMW-voorzitterschap in Geraardsbergen. Deze cumul houdt rechtstreeks verband met de tweede reden tot onmiddellijke stopzetting van zijn mandaat. Immers, een schepenambt cumuleren met een OCMW-voorzitterschap en met een regeringsfunctie, daar verslikt zelfs superman zich in. Dhr. De Padts prestaties zijn dan ook navenant. Zijn belangrijkste wapenfeit is de aanduiding van zeven leden van een federaal Auditcomité dat al sinds drie jaar bestaat. Daarnaast publiceerde hij een beleidsnota die in het Nederlands 8 blz. telt ? drie vierde van de tekst beschrijft de geschiedenis van de interne audit binnen de federale overheid. De regeringscommissaris/schepen/OCMW-voorzitter onderzoekt bovenop dit alles ook nog de laattijdige betaling van facturen door en aan de federale overheid. Maar dat onderzoek voeren De Padt en zijn kabinetsmedewerkers niet eens zelf uit, het werd toevertrouwd aan de Inspectie van Financiën. Het rapport moest er al zijn in januari...Dhr. De Padt heeft het er ook niet echt moeilijk mee om ootmoedig toe te geven dat hij als regeringscommissaris niet gek veel uitvreet. Getuige de werkagenda op zijn eigen website (www.guidodepadt.be [http://www.guidodepadt.be/]). Om u ter wille te zijn, voegde ik hem onderstaand toe. Voor dit alles nuttigt dhr. De Padt een regeringswedde, een kabinet van 15 medewerkers en drie kabinetswagens. Zijn diensten (sic) kosten de belastingbetaler jaarlijks meer dan 1.300.000 euro. Met enige zin voor eufemisme, kan men gewagen van een bovenmaatse wedde voor ondermaatse prestaties.Mogelijks bent u evenwel bezorgd dat bij het schielijk heengaan van het regeringscommissariaat, niemand in de federale regering zich nog zou bekommeren om verspilling en fraude bij de overheid. In dat geval ben ik blij ? alhoewel - te melden dat er al drie staatssecretarissen zijn die zich met de bestrijding van fraude bezighouden. Alleen werken ze nogal eens naast elkaar en tegen elkaar. Staatssecretaris Devlies is bevoegd voor de Coördinatie van de Fraudebestrijding. Staatssecretaris Clerfayt is dan weer bevoegd voor de fraudebestrijding ?as such?. Staatssecretaris Wathelet ontfermt zich over het Bureau voor Ambtelijke Ethiek en Deontologie dat zich ook met fraude en verspilling binnen de overheid bezighoudt. Samen zijn deze bewindvoerders goed voor 100 kabinetsleden en een budget van meer dan 6 miljoen euro per jaar. Wie hier het vet van de soep zou willen halen, zal flink moeten speuren naar de soep.

Dus, waarde meldpunt, als Open VLD aan dhr. De Padt zwijggeld wil betalen voor de groffe manier waarop ze hem verleden jaar hebben opzijgeschoven, dan vind ik dat misschien zelfs een goed idee. Maar niet met het geld van de belastingbetaler. Vandaar de onmiddellijke en plichtsgetrouwe melding van deze verspilling. In de veronderstelling dat u echt werk wil maken van een efficiënte overheid dan is de afschaffing van de regeringscommissaris alvast een goed begin. U bespaart vanaf dag één meteen 1,3 miljoen euro. En dat u daarmee kan scoren in de pers, dat gun ik u van harte. Ik ga er van uit dat u van een en ander onverwijld werk maakt. Alle succes gewenst.

Uw dienaar, Ben Weyts


http://www.politiek.net/hermes/33440

Waarschijnlijk meest briljante zet om een maloot van een De Padt aan de schandpaal te kunnen nagelen.
Afbeelding
When commodities no longer fire the spirit and self-absorption seems circular, then we'll turn to Utopia

Michaël
Gebruikersavatar
Berichten: 291
Lid geworden op: 08 Jul 2005, 13:54
Locatie: Ewoudania.
Contact:

Re: Hilarische politieke stunt tegen demagoog De Padt

Berichtdoor Michaël » 19 Mei 2010, 19:21

Blijkbaar hebben ze bij OpenVld nog niets bijgeleerd sinds de affaire Moerman?

Elkie
Gebruikersavatar
Berichten: 4453
Lid geworden op: 09 Okt 2005, 18:56
Locatie: Gent - Dilbeek
Contact:

Re: Hilarische politieke stunt tegen demagoog De Padt

Berichtdoor Elkie » 20 Mei 2010, 10:54

Betrekkelijk geniaal. :)
"I want to be young and wild. Then I want to be middle-aged and rich. And then I want to be old and annoy people by pretending I'm deaf." - EB


Terug naar “Politiek”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron