Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Ted Kennedy overleden.

Onderwerpen m.b.t. politiek.
cf. Statuten; artikel 2.
cf. Forumreglement
Saksen-Coburg-Koháry
Gebruikersavatar
Berichten: 8288
Lid geworden op: 23 Jun 2008, 12:19
Locatie: De Belgische kust (Blankenberge, bweik) in het Koninkrijk Belgie
Contact:

Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Saksen-Coburg-Koháry » 26 Aug 2009, 10:36

Senator Ted Kennedy overleden

woensdag 26 augustus 2009
Bron: belga Auteur: bvb

De Amerikaanse senator Edward ’Ted’ Kennedy (77) is dinsdagavond overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Dat hebben CNN en ABC bericht. Het overlijden is bevestigd door zijn familie.


Ted Kennedy werd op 22 februari 1932 geboren in Boston als jongste van de negen kinderen van Joseph en Rosa Kennedy. Hij stond aanvankelijk in de schaduw van zijn twee oudere broers maar werd de nieuwe vaandeldrager van de invloedrijke politieke familie nadat president John F. Kennedy en senator Robert Kennedy in de jaren zestig werden vermoord.

Zesenveertig jaar lang zetelde Ted Kennedy voor de Democraten in de Senaat, waar hij bekend stond als de "liberal lion". De presidentiële aspiraties van de jongste Kennedy-telg werden in 1969 in de kiem gesmoord na het ’Chappaquiddick’-schandaal.

Na een feestje verloor hij de controle over zijn stuur. De wagen stortte van een brug en belandde in een rivier. Kennedy kon zich redden en informeerde pas een dag later de politie dat zijn 29-jarige passagier Mary Jo Kopechne verdronk.

Mede als gevolg van de negatieve publiciteit na dat ongeval schortte Edward Kennedy zijn pogingen op om president te worden. Tien jaar later, in 1980, probeerde hij het opnieuw. Hij verloor echter in de democratische voorverkiezingen van Jimmy Carter.

In de Senaat stond Ted Kennedy bekend als een vurig pleitbezorger van een goede en betaalbare gezondheidszorg en als voorvechter van mensenrechten en onderwijs. Na de Amerikaanse inval in Irak, in 2003, ontpopte hij zich als een tegenstander van de toenmalige president George W. Bush.

Hij beschuldigde de president ervan de Iraakse dreiging zwaar te hebben overdreven om zo een oorlog te rechtvaardigen en vergeleek de interventie in Irak met die in Vietnam ten tijde van Nixon. In 2008 steunde hij de democratische presidentskandidatuur van Barack Obama.

In mei 2008 werd een ongeneeslijke hersentumor vastgesteld bij Edward Kennedy. De senator onderging enkele behandelingen met chemotherapie en maakte nog enkele zeldzame publieke optredens.

"We hebben het onvervangbare centrum van onze familie en het licht in ons leven verloren, maar de inspiratie die uitging van zijn geloof, zijn optimisme en zijn doorzettingsvermogen blijft verder leven in onze harten. We bedanken iedereen die hem het afgelopen jaar heeft omringd met zorg en steun en iedereen die hem al die jaren heeft bijgestaan in zijn onvermoeibare strijd voor vooruitgang en gerechtigheid", aldus een verklaring van zijn familie.

Ted Kennedy, die tweemaal trouwde, laat drie kinderen achter uit zijn eerste huwelijk.
''I can make a lord, but only God can make a gentleman” (James VI/I)
"Land skall med lag byggas.'' (Karl XV av Sverige)
''A day without laughter is a day wasted !'' (Charles Chaplin)

Alidonis
Berichten: 1845
Lid geworden op: 07 Okt 2007, 16:38
Locatie: Opwijk

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Alidonis » 26 Aug 2009, 17:56

Een hele hoop Republikeinen zullen zeer tevreden zijn.
In Brugge is het leven zuur
De mensen zijn arm en de drank zo duur
- Gorki

Lemon Peel
Gebruikersavatar
Berichten: 87
Lid geworden op: 15 Sep 2007, 02:28

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Lemon Peel » 27 Aug 2009, 11:53

ja, want Republikeinen zijn harteloos...
Russia is portrayed as a bunch of hobos with flintlock rifles who got lucky because the Nazis didn’t have warm coats.

Praetorian
Gebruikersavatar
Berichten: 10153
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 17:27

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Praetorian » 27 Aug 2009, 12:33

Lemon Peel schreef:ja, want Republikeinen zijn harteloos...

Kijkend naar hun strategie betreffende de hervorming van ziekteverzekering kan dat best wel eens kloppen.
Afbeelding
When commodities no longer fire the spirit and self-absorption seems circular, then we'll turn to Utopia

Juhrer
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 8749
Lid geworden op: 04 Jul 2007, 09:28
Locatie: Beheerderspaneel

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Juhrer » 28 Aug 2009, 15:16

Aljosja. schreef:Een hele hoop Republikeinen zullen zeer tevreden zijn.


Tja, iemand als John McCain heeft toch lang samengewerkt met Kennedy. Niemand kon zo goed over de partijgrenzen heen werken als hem, dus ik zou dat toch wel sterk nuanceren.
ΗΤΟΙ ΜΕΝ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΧΑΟΣ ΓΕΝΕΤΟ

Dragases
Gebruikersavatar
Berichten: 7774
Lid geworden op: 15 Nov 2004, 11:32
Locatie: Mistras

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Dragases » 20 Jan 2010, 09:56

Niet goed...

De Morgen schreef:Winst Republikein Brown in Massachusetts is strop voor Obama

DM update De Republikein Scott Brown is de winnaar van de speciale verkiezing in de Amerikaanse staat Massachusetts om een opvolger voor de overleden senator Ted Kennedy aan te wijzen. Daarmee zijn de Democraten hun meerderheid van zestig zetels in de federale Senaat kwijt.


Mogelijk betekent dat het einde van president Barack Obama's gezondheidshervorming. Obama zetelt vandaag precies één jaar in het Witte Huis. Dat wordt nu een verjaardag in mineur.

Verrassing
Met iets minder dan drie vierde van de stemmen geteld had Brown 52 pocent van de stemmen tegenover 46 voor de Democrate Martha Coakley. Even na negen uur plaatselijke tijd belde Coakley Brown om hem te feliciteren met zijn overwinning. Ook president Obama zelf feliciteerde hem per telefoon.

Heel Amerika had de speciale verkiezing in Massachusetts de laatste weken met argusogen gevolgd. De staat is een Democratisch bastion en heeft al sinds 1979 geen Republikein meer naar de Senaat gestuurd. Aanvankelijk betwijfelde dan ook niemand dat Martha Coakley probleemloos zou winnen.

De voorbije weken kwam Scott Brown in de peilingen echter steeds gevaarlijker opzetten. Hij surfte naar de overwinning op een golf van ongenoegen over president Obama's gezondheidshervorming, de hoge werkloosheid en stijgende overheidsuitgaven.

Agenda Obama in gevaar
In de honderd zetels tellende Senaat raken de Democraten nu hun zestigste zetel kwijt. Dat is een strop van formaat voor hen, want in dat halfrond hebben zij zestig stemmen nodig om een einde te maken aan Republikeinse filibusters. Dat is een parlementaire techniek waarbij wetten tegengehouden worden door het debat eindeloos te rekken.

Tijdens de campagne had Scott Brown expliciet beloofd dat hij de 41ste - en in principe dus beslissende - stem tegen Obama's gezondheidshervorming zou leveren. Ook de andere initiatieven van de president komen in gevaar, nu de Republikeinen de stemmen in handen hebben om de Senaat te blokkeren.

In Washington zagen de Democraten de bui al even hangen. Zij beraadden de zich de voorbije dagen dan ook over een aantal scenario's om de gezondheidshervorming waarover ze al maanden debatteren alsnog te redden.

Schot voor de boeg
Eén scenario is om daarvoor een procedure genaamd 'budget-reconciliatie' te gebruiken. Dat zou inhouden dat de delen van de gezondheidshervorming die de begroting beïnvloeden (en waarvoor de filibuster bijgevolg niet geldt) met 51 stemmen goed te keuren.

Een ander scenario is dat het Huis van Afgevaardigden letterlijk de gezondheidshervorming van de Senaat overneemt. Beide kamers hebben de voorbije maanden hun eigen versies van de tekst goedgekeurd. In principe moesten die teksten met elkaar verzoend worden. Als het Huis die van de Senaat overneemt, hoeft de Senaat (en dus Scott Brown) er echter niet meer aan te pas te komen.

Hoe dan ook is de verkiezing van Scott Brown een schot voor de boeg van de Democraten. In november staan er tussentijdse parlementsverkiezingen op het programma. Die lijken nu nog meer dan voorheen een zware opgave te worden voor de partij van de president. (Tom Vandyck)
"L'homme d'entendement n'a rien perdu, s'il a soi-même"
{Michel de Montaigne}

trjacobs
Gebruikersavatar
Berichten: 213
Lid geworden op: 13 Mar 2007, 17:49
Locatie: My Desk

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor trjacobs » 20 Jan 2010, 13:05

Nope, not good at all.

Although, I think the Dems were more than just a little complacent. People who've never been outside Boston seem to think Mass is a bastion of liberalism, it ain't.
The Bible: slavery good, homosexuality bad, snakes can talk.
What do we want? Brains! When do we want them? Brains!

amjdmg
Gebruikersavatar
Berichten: 3034
Lid geworden op: 17 Jul 2006, 15:03

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor amjdmg » 20 Jan 2010, 18:24

trjacobs schreef:Nope, not good at all.

Although, I think the Dems were more than just a little complacent. People who've never been outside Boston seem to think Mass is a bastion of liberalism, it ain't.


Tja, die democratische kandidate was blijkbaar toch niet echt een campagne-beest.

Maar het blijft verbazend, zeker als je weet dat Obama in november 2008 daar nog met een landslide gewonnen had. Nu, langs de andere kant, 58-59/100 zetels is nog altijd niet slecht. :) We moeten dit niet overdrijven.
Als het fascisme in Europa ooit weer opduikt, zal het dat doen onder de naam antifascisme. - Jacques Presser

Dragases
Gebruikersavatar
Berichten: 7774
Lid geworden op: 15 Nov 2004, 11:32
Locatie: Mistras

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Dragases » 20 Jan 2010, 18:46

amjdmg schreef:
Maar het blijft verbazend, zeker als je weet dat Obama in november 2008 daar nog met een landslide gewonnen had. Nu, langs de andere kant, 58-59/100 zetels is nog altijd niet slecht. :) We moeten dit niet overdrijven.


Het maakt wel degelijk een verschil als hij een public healthcare system wil invoeren. Zelfs in eigen rangen is 't een titanenwerk om de stemmen verenigd te houden hiervoor. Nu kan echter niet meer verhinderd worden dat de Republikeinen elk voorstel saboteren door te filibusteren...
"L'homme d'entendement n'a rien perdu, s'il a soi-même"
{Michel de Montaigne}

Lemon Peel
Gebruikersavatar
Berichten: 87
Lid geworden op: 15 Sep 2007, 02:28

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Lemon Peel » 21 Jan 2010, 19:21

trjacobs schreef:Nope, not good at all.

Although, I think the Dems were more than just a little complacent. People who've never been outside Boston seem to think Mass is a bastion of liberalism, it ain't.


You can't deny Massachusetts is the bluest of the bluest, and this election was a HUGE upset. Coakley had won statewide elections before and as attorney general was known to the public, whereas Scott Brown was only a mere state senator.
Massachusetts hasn't sent a republican to the senate since 1972 and has a PVI of 13 in favor of the democrats. The upset was brought by a number of reasons. Coakley was a terrible candidate. Brown on the other hand turned out to be suave, likable, credible, and allround good candidate. The majority of the Americans just doesn't want Obama's Health care plan, and this even in liberal Massachusetts. Brown campaigned on the very idea of making him the 41st vote against the bill, and won decisively on that platform. Also Harry Reid isn't very well liked. That doesn't do much good for Democratic senatorial candidates either.
The whole health care discussion has made Democrats and Obama as a whole unpopular. Also, the Republicans are now on the offense, the blame-Bush strategy won't work anymore.

I think it's safe to say the Democrats overperformed in the last two congressional cycles and we're seeing a anti-Democratic backlash as a result. In 2010 this readjustment will probably continue, resulting in more House and Senate seats to go Republican again.
Russia is portrayed as a bunch of hobos with flintlock rifles who got lucky because the Nazis didn’t have warm coats.

trjacobs
Gebruikersavatar
Berichten: 213
Lid geworden op: 13 Mar 2007, 17:49
Locatie: My Desk

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor trjacobs » 22 Jan 2010, 13:54

Yeah I can deny it. Kennedy won time after time because of his momentum (and the fact that he actually gave a rip about people) - but having lived in a more rural part of the state, as well as Boston, over a four year period - I really disagree that MA is the "bluest of the blue". Mitt Romney ring any bells?

Up towards the northern state line, most of the people I ran into were conservative independents - NOT democrats. Maybe things have changed a bit in the last ten years, but I don't think they've changed that much.

I'll admit that compared to the hell hole of Mississippi (most of my family and neighbors there are planning on supporting Palin in 2012 whether she gets the party nomination or not) MA is a liberal paradise - but it ain't all that in reality.
The Bible: slavery good, homosexuality bad, snakes can talk.
What do we want? Brains! When do we want them? Brains!

Elkie
Gebruikersavatar
Berichten: 4453
Lid geworden op: 09 Okt 2005, 18:56
Locatie: Gent - Dilbeek
Contact:

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Elkie » 22 Jan 2010, 18:48

You've got some very entertaining family parties in store, then.
"I want to be young and wild. Then I want to be middle-aged and rich. And then I want to be old and annoy people by pretending I'm deaf." - EB

Praetorian
Gebruikersavatar
Berichten: 10153
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 17:27

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor Praetorian » 22 Jan 2010, 18:55

trjacobs schreef:I'll admit that compared to the hell hole of Mississippi (most of my family and neighbors there are planning on supporting Palin in 2012 whether she gets the party nomination or not) MA is a liberal paradise - but it ain't all that in reality.

Can we blaim Fox?
Afbeelding
When commodities no longer fire the spirit and self-absorption seems circular, then we'll turn to Utopia

trjacobs
Gebruikersavatar
Berichten: 213
Lid geworden op: 13 Mar 2007, 17:49
Locatie: My Desk

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor trjacobs » 22 Jan 2010, 19:29

Yes, by all means - blame fox! I was home two weeks and it seems like it was on *constantly*. I was having nightmares about the possible offspring of Ann Coulter and that stupid bastard Glen Beck. And when it wasn't on, I was being berated by various relatives and acquaintances for being a socialist/atheist/anti-american/foreign/devil-worshipping ACLU member (don't ask how that all fits together, it just does).

I really think sometimes that 8 more years of corporate Republican "compassionate conservatism" is what America needs. It seems to be what a lot of people in "middle America" want.

:stars:

As a funny aside, my dad had been ranting about how Alaska must be a utopia, how great Sarah was blah blah blah - and then he starting singing along to "Imagine" (which absolutely everyone does). I couldn't resist pointing out the obvious.
:mrgreen:

On the bad side, I got in trouble at a Walden book store where they were selling Sarah's book at a "specially reduced holiday price" because "it make's a great stocking stuffer!" I just had to open my fat mouth in front of the horde of sad women snatching up copies and ask if it came with crayons and stickers. We had to leave rather quickly :paars:
The Bible: slavery good, homosexuality bad, snakes can talk.
What do we want? Brains! When do we want them? Brains!

trjacobs
Gebruikersavatar
Berichten: 213
Lid geworden op: 13 Mar 2007, 17:49
Locatie: My Desk

Re: Ted Kennedy overleden.

Berichtdoor trjacobs » 22 Jan 2010, 19:32

Elkie schreef:You've got some very entertaining family parties in store, then.


Had them already. I'm just glad to be back here in Belgium where people are marginally more sane when it comes to politics/religion. :D
The Bible: slavery good, homosexuality bad, snakes can talk.
What do we want? Brains! When do we want them? Brains!


Terug naar “Politiek”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron