Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Geschiedenis moderne wijsbegeerte

Lina
Gebruikersavatar
Berichten: 7768
Lid geworden op: 05 Mar 2006, 10:32

Geschiedenis moderne wijsbegeerte

Berichtdoor Lina » 18 Sep 2007, 16:13

Dit vak wordt gedoceerd door M. Commers en bouwt voort op wijsgerige en moraalfilosofische kennis. Het beheersen van algemene competenties als denk- en redeneervaardigheid, het verwerven en verwerken van informatie, het vermogen tot kritische reflectie betreffende, en het creatief kunnen omgaan met thema’s uit de westerse intellectuele geschiedenis gerelateerd aan wereldbeschouwing. Het beheersen van een onderzoekende houding betreffende godsdienstvrijheid, verdraagzaamheid en wijsgerige en wetenschappelijke systemen in de moderniteit. Het aanbrengen van een systematische kennis betreffende de intellectuele en religieuze transformaties in de moderniteit.
De relatie tussen de grote transformaties die de westerse wereld na 1492 heeft ondergaan en de repercussies op godsdienstig, wereldbeschouwelijk en ideologisch vlak. De verschillen tussen wereldbeschouwelijke en ideologische ontwikkelingen. De ‘derde wereldbeschouwelijke weg ‘ (Richard Popkin) en het debat over godsdienstvrijheid en verdraagzaamheid. De relaties tussen politiek, godsdienstig en wetenschappelijk denken in de 17de en vroege 18de eeuw. John Toland en Spinoza.

Nuttige link: ECTS - fiche op http://www.opleidingen.ugent.be/studieg ... /INDEX.HTM
Qui serait assez insensé pour mourir sans avoir fait le tour de sa prison!

Terug naar “Minor Geschiedenis van de Wijsbegeerte”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron