Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Keuzes Master - Informatie Examensecretariaat Opleiding Gesc

Emmelien
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 1525
Lid geworden op: 01 Okt 2005, 20:20
Locatie: Roeselare Beitem Gent

Keuzes Master - Informatie Examensecretariaat Opleiding Gesc

Berichtdoor Emmelien » 13 Sep 2007, 23:28

Beste VGK,

Als bijlage stuur ik jullie enige info m.b.t. de keuzes die kunnen worden gemaakt in de Masteropleiding Geschiedenis. Een en ander zal volgende week via de website van de Opleiding worden gepubliceerd. We zouden het erg op prijs stellen indien ook het VGK deze tekst wereldkundig zou maken.

Vriendelijke groet,

René VermeirRené Vermeir
Vakgroep Nieuwe Geschiedenis
Universiteit Gent
Blandijnberg 2
B-9000 Gent
tel. ++ 32 (0)9-264.41.00
fax ++ 32 (0)9-264.41.75
Rene.Vermeir@UGent.be


Examensecretariaat Opleiding Geschiedenis
Blandijnberg 2
9000 Gent Gent, 13 september 2007

Geachte collega's,

Vele studenten die binnenkort de "Master Geschiedenis" zullen aanvatten, vragen concrete informatie m.b.t. het keuzevak waarvoor ze kunnen opteren, alsook m.b.t. de precieze regeling voor de twee onderzoeksseminaries die op het programma staan.

Deze aangelegenheid werd besproken tijdens het lesgeversoverleg van afgelopen dinsdag 4 september. Ik breng graag even kort in herinnering wat we toen hebben afgesproken.

Keuzes, zoals vermeld in de Studiegids, worden gemaakt "Met goedkeuring van de Faculteit". In concreto komt dit neer op "Met goedkeuring van de Examencommissie". Vanaf het academiejaar 2007-2008 zal elke promotor met zijn/haar studenten de te maken keuzes overleggen en in naam van de Examencommissie de voorgestelde keuzes goed- of afkeuren. Vanaf volgende week zal hiervoor op de website van de Opleiding een formulier kunnen worden gedownload. In geval van afkeuring formuleert de student een nieuw voorstel.

a. Het keuzeopleidingsonderdeel ten belope van 5 studiepunten kan gekozen worden uit de lijst van keuzeopleidingsonderdelen vermeld in het Masterprogramma Geschiedenis, maar het kan ook een ander opleidingsonderdeel zijn dat aan de Universiteit Gent wordt aangeboden. Indien dat om inhoudelijke redenen nuttig wordt geacht, kan een student zelfs een opleidingsonderdeel gaan volgen aan een andere binnen- of zelfs buitenlandse universiteit. De studenten beschikken voor wat dit keuzeopleidingsonderdeel betreft, over een grote vrijheid, maar ze moeten toch wel even overleggen met de promotor. Door het plaatsen van zijn/haar handtekening, keurt die de voorgestelde keuze goed.

b. Ook de keuze van de twee onderzoeksseminaries (telkens ten belope van 10 studiepunten) gebeurt in overleg met de promotor, op dezelfde wijze.

c. Het vervangen van één onderzoeksseminarie door keuzeopleidingsonderdelen ten belope van minstens 10 studiepunten, kan enkel indien dit als noodzakelijk wordt gezien in het kader van de scriptiewerkzaamheden. Ook hier is het de promotor die de goedkeuring zal geven. Er werd afgesproken dat deze vervanging van een onderzoeksseminarie door keuzeopleidingsonderdelen, uitzonderlijk moet blijven, en dat een evenuele vervanging grondig dient te worden gemotiveerd.

Met vriendelijke groeten,René Vermeir
secretaris Examencommissie Geschiedenis
j'aime faire la bise aux hippies

Terug naar “Master”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron