Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Help eens een computerleek!

Alles i.v.m. computers, informatica en technologie in het algemeen.
Inguna

Help eens een computerleek!

Berichtdoor Inguna » 13 Okt 2005, 14:55

Mijn laptop doet nogaal raar de laatste tijd.

Word werkt niet meer. Ik kan mijn virusdefinities niet meer ophalen. Een nieuwe virusscanner installeren lukt niet. Ad-aware doet stom, ...

In één woord: miserie. Ongetwijfeld veroozaakt door een of ander stom virus dat ondertussen reeds zou moeten verwijderd zijn maar dat blijkbaar toch zijn sporen nalaat.

Soit, ik ga mijn geliefde laptop dus binnendoen bij de alwetende computerman. Kan ik die man vragen om mijn C-schijf geheel leeg te halen en er bij wijze van spreken een nieuwe C-schijf van te maken? Aan de D-schijf mag hij niet komen (wel ook ns controleren op virussen of zo). Kan ik dat vragen aan die mens of gaat die mij gigantisch uitlachen en dom vinden? :roll:

Klaas
Gebruikersavatar
Berichten: 210
Lid geworden op: 14 Nov 2004, 03:35
Locatie: Bellem
Contact:

Berichtdoor Klaas » 13 Okt 2005, 14:59

Yup dat kan je... Je vraagt hem gewoon om enkel de c-schijf te formatteren en ook op de c-schijf je besturingssysteem te installeren. Je D: kan hij laten staan en eventueel es op virussen checken...

dr. Frank-n-Further
Gebruikersavatar
Berichten: 1665
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 20:44
Locatie: Townsville
Contact:

Berichtdoor dr. Frank-n-Further » 05 Nov 2005, 15:10

kan je een 'all in one'printer ook gebruiken als fax zonder die aan een pc te koppelen? (wel aan een telefoon natuurlijk)
iemand?
I'm a relatively respectable citizen -- a multiple felon, perhaps, but certainly not dangerous.

R. Duke

Goofy
Gebruikersavatar
Berichten: 1096
Lid geworden op: 25 Nov 2004, 19:36
Locatie: Leopoldstad
Contact:

Berichtdoor Goofy » 05 Nov 2005, 16:50

als jij 'n manier vind om het telefoonnummer in te geven mss wel.. kijk eens in de handleiding of op de site van de printer?
Don't postpone to tomorrow what your mother can already do today..

dr. Frank-n-Further
Gebruikersavatar
Berichten: 1665
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 20:44
Locatie: Townsville
Contact:

Berichtdoor dr. Frank-n-Further » 05 Nov 2005, 19:09

wel, met die aangekoppelde telefoon zou ik dat dan doen. maar ergens lijkt een printer me gewoon een printer, en zit de software die em doet printen scannen faxen in m'n pc en gaat dat dus niet lukken vrees ik. tenzij iemand iets andersbeweerd natuurlijk
I'm a relatively respectable citizen -- a multiple felon, perhaps, but certainly not dangerous.

R. Duke

Goofy
Gebruikersavatar
Berichten: 1096
Lid geworden op: 25 Nov 2004, 19:36
Locatie: Leopoldstad
Contact:

Berichtdoor Goofy » 05 Nov 2005, 19:51

wel, ik kan met mijn printer/scanner kopies maken zonder tussenkomst van de pc (gewoon in 't stopcontact steken en ik kan kopies maken)
Don't postpone to tomorrow what your mother can already do today..

Rob
Gebruikersavatar
Berichten: 1671
Lid geworden op: 01 Okt 2005, 15:40
Locatie: gent/lanaken
Contact:

Berichtdoor Rob » 08 Nov 2005, 19:10

ik heb dus een filmpke op windows movie maker en kheb een kabel voor een video out-bus die ik met een scart aan mijn tv of videorecorder vastmaak...maar ik krijg nooit de film op tv afgespeeld.

Iemand tips, tricks, hints?

kereldernoordzee
Gebruikersavatar
Berichten: 391
Lid geworden op: 03 Okt 2005, 11:11
Locatie: Hamme-Vermeylen
Contact:

Berichtdoor kereldernoordzee » 08 Nov 2005, 19:28

configuratiescherm->beeldscherm->instellingen->windows bureaublad naar deze monitor uitbreiden denk ik
"Wie de wereld wil verwarmen moet een groot vuur in zich dragen."
Phil Bosmans
-founding father van Aarskaarsen NV-

Salmaneser
Gebruikersavatar
Berichten: 1350
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 12:59
Locatie: Capriacum *****

Berichtdoor Salmaneser » 08 Nov 2005, 20:47

Ik heb ook een probleem:

ik heb een film staan in .avi formaat, maar als ik die afspeel met Windows Media Player, heb ik enkel geluid en geen beeld. Iemand die hier raad mee weet?
It's time to forget about the artificial frontiers that our intellect is inflicting on us. Dream on, until you reach the edge of infinty.

Bregt
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 1635
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 15:07
Locatie: Gent / Brugge

Berichtdoor Bregt » 08 Nov 2005, 20:56

ook ik heb een probleem:


sinds vorige week raak ik vanuit firefox nt mr ingelogd op het forum. Vanuit IE echter wel.

wie helpt me?

Salmaneser
Gebruikersavatar
Berichten: 1350
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 12:59
Locatie: Capriacum *****

Berichtdoor Salmaneser » 08 Nov 2005, 21:04

Ela, nie voorsteken é.
It's time to forget about the artificial frontiers that our intellect is inflicting on us. Dream on, until you reach the edge of infinty.

kereldernoordzee
Gebruikersavatar
Berichten: 391
Lid geworden op: 03 Okt 2005, 11:11
Locatie: Hamme-Vermeylen
Contact:

Berichtdoor kereldernoordzee » 08 Nov 2005, 21:06

Salmaneser schreef:Ik heb ook een probleem:

ik heb een film staan in .avi formaat, maar als ik die afspeel met Windows Media Player, heb ik enkel geluid en geen beeld. Iemand die hier raad mee weet?

Divx codec installeren.
"Wie de wereld wil verwarmen moet een groot vuur in zich dragen."

Phil Bosmans

-founding father van Aarskaarsen NV-

Pierre Vis
Gebruikersavatar
Berichten: 315
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 20:08
Locatie: Kraaienest & het landelijke Vichte
Contact:

Berichtdoor Pierre Vis » 09 Nov 2005, 10:58

Bregt schreef:ook ik heb een probleem:


sinds vorige week raak ik vanuit firefox nt mr ingelogd op het forum. Vanuit IE echter wel.

wie helpt me?


IK heb hetzelfde probleem.. Heb jij vorige week ook de nieuwste versie van Firefox afgehaald?
Polish Vice Marshal Pierre Vis
Afbeelding

Bregt
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 1635
Lid geworden op: 19 Nov 2004, 15:07
Locatie: Gent / Brugge

Berichtdoor Bregt » 09 Nov 2005, 11:34

Pierre Vis schreef:
Bregt schreef:ook ik heb een probleem:


sinds vorige week raak ik vanuit firefox nt mr ingelogd op het forum. Vanuit IE echter wel.

wie helpt me?


IK heb hetzelfde probleem.. Heb jij vorige week ook de nieuwste versie van Firefox afgehaald?


wss wel ja, ik heb onlangs een update uitgevoerd voor FF, dus het zal daar wel aan liggen zeker...

kereldernoordzee
Gebruikersavatar
Berichten: 391
Lid geworden op: 03 Okt 2005, 11:11
Locatie: Hamme-Vermeylen
Contact:

Berichtdoor kereldernoordzee » 09 Nov 2005, 13:04

Welke versie hebben jullie?
Firewall geïnstalleerd?
"Wie de wereld wil verwarmen moet een groot vuur in zich dragen."

Phil Bosmans

-founding father van Aarskaarsen NV-


Terug naar “Technologie, Computer & Games”




  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron