Vlaamse Geschiedkundige Kring-

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Maffia XVII: de Play-Offs

Braakliggend terrein. Betreden op eigen risico.
Fredo
Gebruikersavatar
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Okt 2009, 20:05

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Fredo » 25 Jun 2011, 15:51

Ik denk eerlijk gezegd ook dat Simon de laatste wolf is (alles wijst eigenlijk een beetje naar hem), maar ik geef hem nog de kans zich eens te komen verdedigen. :)

eL Wimmo
Gebruikersavatar
Pro-Web
Berichten: 2873
Lid geworden op: 29 Mar 2009, 15:34

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor eL Wimmo » 25 Jun 2011, 22:53

Stem: simon
NO HERO JUST PEDRO

Tim Z.
Gebruikersavatar
Berichten: 1149
Lid geworden op: 23 Sep 2008, 23:43

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Tim Z. » 25 Jun 2011, 23:23

Stem: Simon D
"Met een Nederlander valt niet te discussiëren. Hij heeft tot het einde toe gelijk en daalt met deze zekerheid opgewekt het graf in."
-Godfried Bomans

Fredo
Gebruikersavatar
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Okt 2009, 20:05

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Fredo » 25 Jun 2011, 23:31

Nou ja, nu maakt het ook niet meer uit natuurlijk :)

Stem: Simon

Simon D
Gebruikersavatar
Berichten: 832
Lid geworden op: 12 Jan 2007, 13:37
Locatie: Roosdaal
Contact:

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Simon D » 26 Jun 2011, 10:14

PLAYOFFS FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gigi
Gebruikersavatar
Berichten: 5889
Lid geworden op: 07 Sep 2008, 20:05
Locatie: Secretarisdorp

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Gigi » 26 Jun 2011, 13:34

“Het is tijd”, dacht het gezelschap. “Tijd om de laatste wolf naar voor te brengen.” Gejuich rees vanop de banken. “Simon Simon Simon”, riepen een aantal mensen. Zonder enige vorm van verdediging werd hij naar voor gebracht, veroordeeld en terechtgesteld. “Leve Anderlecht!”, stalmde hij nog vlug uit vooraleer hij een laatste zucht uitbracht. Herman van Holsbeeck is dood.

Simon, Herman van Holsbeeck, is dood.

Jij bent Herman van Holsbeeck, manager van Anderlecht en fervent voorstander van de Play-offs. Je bent machtslustig en hebt een gruwelijke hekel aan Vincent Mannaert.
Doel: de Maffia wint en Vincent Mannaert is dood.


Met Herman van Holsbeeck verdwijnt het laatste maffia-lid. De overwinning is voor de burgers! Een speciale proficiat aan de overgebleven burgers.

Gigi
Gebruikersavatar
Berichten: 5889
Lid geworden op: 07 Sep 2008, 20:05
Locatie: Secretarisdorp

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Gigi » 26 Jun 2011, 13:37

14. Jochen
A. Jij bent Ivan De Witte, voorzitter van de Pro League en fervent voorstander van de Play-offs. Jij bent de leider over het volgende gezelschap: Herman van Holsbeeck (Simon D), Vincent Mannaert (Michiel), Michel Louwagie (JordyS) en Ludwig Sneyers (Sientje) die samen het ProPlay-Off team vormen. Jij bent de persoon die de spelleider elke nacht informeert met welke lynch er uitgevoerd moet worden. Je bent een grote fan van je rechterhand Ludwig Sneyers.
Doel: de Maffia wint, jij blijft leider en Ludwig Sneyers blijft leven.

17. Simon D
B. Jij bent Herman van Holsbeeck, manager van Anderlecht en fervent voorstander van de Play-offs. Samen met leider Ivan De Witte (Jochen), Vincent Mannaert (Michiel), Michel Louwagie (JordyS) en Ludwig Sneyers (Sientje) vorm jij het ProPlay-Off team. Je bent machtslustig en hebt een gruwelijke hekel aan Vincent Mannaert.
Doel: de Maffia wint en Vincent Mannaert is dood.

8. Michiel
C. Jij bent Vincent Mannaert, manager van Club Brugge en fervent voorstander van de Play-Offs. Samen met leider Ivan De Witte (Jochen), Herman van Holsbeeck (Simon D), Michel Louwagie (JordyS) en Ludwig Sneyers (Sientje) vorm jij het ProPlay-Off team. Je bent nieuw in de business, maar je haat jegens Anderlecht is dat zeker niet.
Doel: de Maffia wint en Herman van Holsbeeck is dood.

11. Sientje
D. Jij bent Ludwig Sneyers, voorzitter van de Liga en rechterhand van Ivan De Witte bij de Pro League. Samen met leider Ivan De Witte (Jochen), Herman van Holsbeeck (Simon D), Michel Louwagie (JordyS) en Vincent Mannaert (Michiel) vorm jij het ProPlay-Off team. De Witte is een fan van jou: voor hem ben je zijn gedoodverfde opvolger. Zelf heb je echter een broertje dood aan Michel Louwagie die zich steeds meer en meer lijkt te profileren als toekomstig voorzitter.
Doel: de Maffia wint, De Witte blijft leider en Louwagie is dood.

1. JordyS
E. Je bent Michel Louwagie, manager van AA Gent en fervent voorstander van de Play-Offs. Samen met leider Ivan De Witte (Jochen), Herman van Holsbeeck (Simon D), Ludwig Sneyers (Sientje) en Vincent Mannaert (Michiel) vorm jij het ProPlay-Off team. Je bent de upcoming-man en een bedreiging voor de gedoodverfde nieuwe voorzitter: Ludwig Sneyers.
Doel: de Maffia wint en Sneyers is dood.

2. Wendy
F. Jij bent Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA en dictator pur sang. De Belgische competitie interesseert je geen zak, maar hey, je bent verslaafd aan macht en wilt dus ook hier de touwtjes in handen nemen. Wanneer Ivan De Witte, het hoofd van het ProPlay-Off team, sterft, neem jij zijn plaats in als voorzitter. Bijgevolg krijg je de identiteit te weten van de andere leden van de Maffia. Zolang je geen voorzitter bent van het ProPlay-Off team kun je zowel overdag als ’s nachts niet gedood worden.
Doel: de Maffia wint en jij blijft als enig Maffialid over.

7. Tiemen
G. Jij bent Hans Vandeweghe, journalist en columnist van menig kwaliteitskrant. Je bent verliefd op het voetbal. Je hebt waanzinnige haatgevoelens jegens Sepp Blatter en probeert deze dan ook uit te schakelen. Om je doel te bereiken mag je om de 2 nachten een naam doorsturen. De spelleider zal ofwel “Correct”, ofwel “Fout” antwoorden. Wanneer je opdracht volbracht werd, dan eindigt het spel ook voor jou.
Doel: Blatter moet dood. Als je hem zelf weet te doden, ben je medewinnaar van het spel. Indien Blatter gewoonweg voor jou sterft, dan win je half en blijf je leven als burger.


10. Diethard
H. Jij bent Pierre François, directeur bij Standard en sterk gekant tegen de Play-Offs. Je bent vurig, houdt van drama en hebt een gloeiende hekel aan ProPlay-Offs teamlid Herman van Holsbeeck die je dolgraag zou vermoorden. Om zijn identiteit te weten te komen, span je samen met Mbark Boussoufa. Deze gewezen Anderlecht-speler kent de Interne Keuken van RSCA maar al te goed. Je mag over het hele spel 2x gokken op de identiteit van Boussoufa. Wanneer je correct gokt, komen jullie beiden de identiteit van van Holsbeeck te weten. Wanneer je per ongeluk op van Holsbeeck zelf zou gokken, sterf je meteen. Als meest invloedrijke lid van de burgers telt jouw dagstem bij een eventueel gelijkspel dubbel. Dit is echter niet geweten onder de andere deelnemers.
Doel: de Maffia is verslagen.


15. Tim
I. Je bent Abbas Bayat, voorzitter van tweedeklasser Charleroi. Door de degradatie is je invloed in het Anti-Play-Off kamp sterk gedaald. Je bent dan ook genoodzaakt je lot aan dat van Pierre François, directeur van Standard, te verbinden. Wanneer hij sterft, sterf jij ook.
Doel: de Maffia is verslagen.

13. Sören
J. Jij bent Axel Witsel, voetballer van Standard. Je bent tegen de Play-Offs en dat laat je duidelijk merken. Gezien je reputatie lijkt het opportuun dat jij nog eens mag natrappen. Dit houdt in dat wanneer je overdag sterft, je een persoon zijn been in 2 mag breken en mee de dood in mag sleuren. Wanneer je ’s nachts gedood wordt, belandt je kracht bij je moordenaar of bij de leider van de wolven.
Doel: de Maffia is verslagen.

4. Willem
K. Jij bent Peter Vandenbempt, radiocommentator en voetbalkenner. Jij weet alles over de competitieformule en mag het Bondsgebouw jouw 2de thuis noemen. Elke nacht kom je dan ook een scoop te weten in de vorm van de identiteit van een medespeler. Hiervoor stuur je de naam van de persoon die je graag te weten wil komen naar de spelleider. Daarnaast wil je ook gewoon dat die Play-Offs verdwijnen.
Doel: de Maffia is verslagen.

12. Ronny
L. Jij bent Guillaume Maebe, student en sportjournalist in spe. Deze rol valt niet te verwarren met die van de neutrale toeschouwer die door de echte Guillaume Maebe gespeeld wordt/werd. Als dolle fan van Peter Vandenbempt volg je hem altijd en overal, je wilt nl. zijn expertise met jouw ogen stelen. Wanneer Peter sterft, voel je je dan ook geroepen zijn taken en machten over te nemen, in casu deze van de ziener. Het is echter geen doel hem te vermoorden.
Doel: de Maffia is verslagen.

16. Loonin
M. Je bent Caroline Gennez, politica. Hoewel je eigenlijk geen zak kent van voetbal, schreef je ooit eens een opiniestuk tegen de Play-Offs, wat jou in het burgerkamp deed belanden. Daarnaast ben je een toekomstige voetbalmama en is iemand beschermen je 2de natuur. Om de 2 nachten mag je dan ook iemand uit het Bondsgebouw halen opdat hij/zij niet vermoord zou kunnen worden.
Doel: de Maffia is verslagen.

6. Jéllé
N. Jij bent Ryan Donk, verdediger bij Club Brugge, Twitterfan en de domste aap op deze wereldkloot. Je weet niet wat Play-Offs zijn, maar je bent er wel tegen, omdat elke speler er tegen is. Gezien je het verstand hebt van een ééndagsvlieg, kun je ook geen jota schrijven. Elke post die je plaatst, moet dan ook minstens 2 dt-fouten bevatten. Indien dit niet het geval is, wordt je identiteit bekendgemaakt. Een 2de misdrijf wordt bestraft met de dood.
Doel: de Maffia is verslagen.

5.Wim
O. Jij bent Mbark Boussoufa, voetballer bij Anzi Machatskalalalala in Rusland. Je vertrok bij Anderlecht net voor het begin van de Play-Offs, je moet er dan ook wel een hekel aan hebben. Tijdens het spel probeert Standard-directeur Pierre François je te zoeken. Indien hij je vindt, komen jullie beiden de identiteit van Play-Off-fan Herman van Holsbeeck te weten. Gezien je nogal gefascineerd bent door geld en vooral veel geld, moet in elke post “Duuuuuuuuuust” voorkomen. Indien dit niet het geval is, wordt je identiteit bekendgemaakt. Een 2de misdrijf wordt bestraft met de dood.
Doel: de Maffia is verslagen.

9. Nathan
P. Jij bent Stijn Stijnen, gewezen voetballer van Club Brugge en fan van frigo’s. Je bent een zielig figuur die in elke post kritiek of beschuldigingen uit aan een medespeler. Indien dit niet het geval is, wordt je identiteit bekendgemaakt. Een 2de misdrijf wordt bestraft met de dood. Daarnaast heb je eigenlijk ook een greintje goedheid in je en wil je de burgers helpen. Je krijgt hiervoor de krachten van de heks: ofwel kun je éénmalig iemand doden ’s nachts, ofwel kun je ’s nachts éénmalig iemand terug tot leven roepen.
Doel: de Maffia is verslagen.

3. Fredo
Q. Jij bent Manfred Theissen, manager van Eupen en tegen de Play-Offs. Deze hebben er immers voor gezorgd dat je dierbare Pandaploegje terug naar 2de klasse gezakt is. Waar je geen hekel aan hebt, zijn rechtszaken. Deze gebruik je nl. te pas en te onpas om datzelfde dierbare Pandaploegje terug naar eerste te loodsen. Als specialist ter zake krijg je dan ook éénmaal de kans om ’s nachts naar de rechtbank te stappen. De spelleider stuurt je elke nacht de namen van de terdoodveroordeelden door, waarop jij beslist of deze persoon het waard is om te blijven leven. De rechtbank beslist met Kop of Munt, waarbij Kop staat voor het blijven leven van deze persoon.
Doel: de Maffia is verslagen.

18. A Robotic Being
R. Jij bent Roland Duchâtelet, voorzitter van STVV. Je bent tegen de Play-Offs, maar eigenlijk draai je nogal mee met de wind. Je kiest nl. altijd het beste voor je ploegje. Je hebt dan ook de mogelijkheid om de rol over te nemen van iemand die op Dag 1 of Nacht 1 gestorven is. Je keuze moet je meedelen in nacht 2. Daarnaast dient elke post die je plaatst minstens 4 zinnen te bevatten. De eerste letter van zin 1 is een S, van zin 2 een T en van zinnen 3 en 4 een V. Leuk eh, zo’n afkorting.
Doel: als Roland is je doel de Maffia te overwinnen. Bij een nieuwe rol, krijg je een nieuw doel.

BIG BABY JESUS
Gebruikersavatar
Berichten: 9151
Lid geworden op: 04 Okt 2008, 19:54

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor BIG BABY JESUS » 26 Jun 2011, 13:54

In je gezicht, Wendy Lisarde.

Fredo
Gebruikersavatar
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Okt 2009, 20:05

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Fredo » 26 Jun 2011, 13:57

:win: :win: :win:

BIG BABY JESUS
Gebruikersavatar
Berichten: 9151
Lid geworden op: 04 Okt 2008, 19:54

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor BIG BABY JESUS » 26 Jun 2011, 14:13

Mooie maffia trouwens, Guillaume. Beetje te veel wolven naar mijn smaak, maar het leek toch wel relatief uitgebalanceerd geweest te zijn door alle speciale rollen.

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Loonin » 26 Jun 2011, 14:40

Dat denk ik niet. De burgers zijn gewoon een über killstroke begonnen (vanaf Jochen iedere dag een maffialid), anders waren we zeker verloren. Er waren veel te veel wolven (1/3). Ik denk dat je nooit meer dan 4 mag hebben, de rest moet je dan opvullen met vigilante's. Anders is het gewoon niet leuk voor de burgers. Je ziet ook hoe dat het spel gewoon enorm vertraagd heeft.

Nu, ik vond het wel tof zolang ik leefde. Erna ook, toen iedereen die ik verdacht maakte een wolf bleek te zijn. Gewoon nooit gedacht dat er zoveel maffialeden waren.
Tokyo Police Club schreef:Our robot masters will know how to clean this mess up, and build a better world for man and machine alike.

Afbeelding

Gigi
Gebruikersavatar
Berichten: 5889
Lid geworden op: 07 Sep 2008, 20:05
Locatie: Secretarisdorp

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Gigi » 26 Jun 2011, 15:04

Je moet verder kijken dan het aantal. Er waren 5 wolven en Wendy die soloslim speelde. Daarnaast hadden zeer veel burgers krachten en werd de maffia vaak op het verkeerde been gezet door de onwetendheid over deze krachten (cfr. Fredo). Ook was het al zeer snel duidelijk dat Jelle en Wim burgers waren, wat bijgevolg weer 2 mensen uit de wind zette. Ook het feit dat de Maffia elkaar diende uit te moorden maakt het geheel evenwichtig. Daarnaast, de maffia werd verslagen terwijl er nog 7 burgers in leven zijn. Er waren dus nog zeker een aantal kansen over hierna.

Loonin
Gebruikersavatar
Prosenior
Berichten: 11548
Lid geworden op: 26 Sep 2007, 01:15
Locatie: Torhout/ Gent The Barrow

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Loonin » 26 Jun 2011, 15:17

5 burgers toch?

Wendy had ook geen rol buiten de maffia een keer Jochen dood was, toch? In elk geval hebben sommige maffialeden nogal dom gespeeld. Jelle, Wim en Jasper moesten direct afgemaakt zijn, je kunt het je als maffia niet veroorloven dat de identiteit van burgers algemeen bekend is. Idem voor Fredo, ze hadden beter gewoon direct opnieuw geprobeerd. Ik denk dat ze teveel gefocust hebben op hun interne rivaliteiten. Dit maakt het voor de wolven zeer tricky, maar voor de rest niet. Er was voor de rest ook teveel kans om een wolf 'mee te hebben' zo, wat de interne burgerstrijd lam legde.

En er waren veel mensen met speciale rollen, maar dat is ook niet altijd nodig.

Nuja het is niet makkelijk de juiste afweging te maken, mijn eigen maffia was wss de slechtste ooit dsja.
Tokyo Police Club schreef:Our robot masters will know how to clean this mess up, and build a better world for man and machine alike.

Afbeelding

Fredo
Gebruikersavatar
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Okt 2009, 20:05

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Fredo » 26 Jun 2011, 18:27

Killstroke heeft ons inderdaad gered, want ze waren best met veel. Hoewel ik denk dat de opdrachten die de wolven moesten uitvoeren wel zorgden voor evenwicht in het spel.


Hoedanook, 't was de max. Merci Guillaume :)

Michiel_D
Gebruikersavatar
Berichten: 1035
Lid geworden op: 26 Apr 2010, 18:36
Locatie: Koksijde

Re: Maffia XVII: de Play-Offs

Berichtdoor Michiel_D » 26 Jun 2011, 19:17

Heel sterk gepeeld door Loonis trouwens. Ik was er van overtuigd dat hij de ziener was. Vandaar dat hem doden een moeilijke beslissing was, want hij had zowat iedereen van ons verdacht gemaakt.


Terug naar “Nonsens”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron